НИМХ отмени червения код за високи температури

1
Петъкът носи високи температури и гръмотевични бури
Петъкът носи високи температури и гръмотевични бури Снимка: Асен Игнатов

Петъкът носи високи температури и гръмотевични бури

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) отмени червения код за опасни горещини и издаде оранжев код за високи температури в петък за областите Хасковска, Бургаска и Сливенска.

В последния работен ден от седмицата максималните температури ще варират между 33 и 38 градуса, като в София ще достигнат около 33 градуса. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево, с лек до умерен североизточен вятър, който ще донесе малко по-хладен въздух. Въздушната маса ще стане нестабилна и следобед ще се развие купесто-дъждовна облачност, която ще доведе до краткотрайни валежи и гръмотевични бури, с възможност за градушки.

В планинските райони сутринта ще бъде слънчево, но следобед ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще бъде слаб до умерен, а максималната температура на 1200 метра ще е около 28 градуса, докато на 2000 метра ще достигне около 20 градуса.

По Черноморието сутринта също ще е слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. До вечерта на места по крайбрежието ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, а температурата на морската вода ще бъде около 28 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари