Наводнения парализират части от Италия

1
Най-тежко засегнати са Емилия Романя и Сицилия
Най-тежко засегнати са Емилия Романя и Сицилия

Най-тежко засегнати са Емилия Романя и Сицилия

Части от Италия са обхванати от тревожна метеорологична обстановка, като властите обявиха червен код за опасно време, съобщи БНТ. Проливните дъждове доведоха до унищожителни наводнения, които засегнаха сериозно няколко региона в страната.

Най-засегнати райони

Най-тежка е ситуацията в областите Емилия Романя и Сицилия, където водната стихия нанесе значителни щети. Десетки сигнали за бедстващи хора са подадени към спасителните служби, които работят усилено за овладяване на ситуацията.

Свлачища и инфраструктурни проблеми

На места наводненията са предизвикали и свлачища, допълнително усложнявайки обстановката и застрашавайки живота и имуществото на местното население. Инфраструктурата в засегнатите райони е сериозно компрометирана.

Проблеми на летище Палермо

Лошото време не подмина и ключови транспортни възли. Летището в Палермо остана без електрозахранване, а терминалът беше наводнен. Това наложи отмяната на полетите за няколко часа и евакуацията на пасажерите, намиращи се на територията на аеропорта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари