Над 200 специалисти се събират на „Русенски интервенционални дни"

0

Тридневен форум обединява експерти за обмен на опит и нови методи в лечението на сърдечно-съдови заболявания

В Русе стартира петото издание на престижната медицинска конференцияРусенски интервенционални дни", която се провежда в продължение на три дни. Форумът събира над 200 водещи специалисти от България и чужбина, фокусирайки се върху иновативни методи за диагностика и интервенционално лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Организаторите на събитието са Лечебни заведения „МЕДИКА", Русенският университет „Ангел Кънчев" и Българското дружество по интервенционална кардиология. Сред официалните гости на откриването беше заместник-кметът на Русе, Димитър Недев, който подчерта значимостта на форума за региона и медицинската общност.

"Събитието е не само доказателство за високото ниво на медицинската наука и практика в нашия регион, но и символ на обединението на водещи специалисти в областта на интервенционалната медицина, които работят заедно в името на една обща цел – усъвършенстването на медицинската помощ и здравето на хората", заяви Недев в своето приветствие към участниците.

Програмата на конференцията включва разнообразни сесии, насочени не само към лекари, но и към специалисти по здравни грижи, признавайки тяхната ключова роля в диагностично-лечебния и възстановителен процес. Едно от най-вълнуващите събития ще бъде предаването на живо на пет случая от ангиографските зали на Лечебни заведения „МЕДИКА", демонстриращи най-съвременните методи за инвазивна диагностика и лечение на съдови заболявания.

Сред участниците са утвърдени експерти в областта на кардиологията, кардиохирургията, съдовата хирургия, неврологията и образната диагностика. Те ще споделят своя опит и най-нови открития чрез презентации и дискусии, подчертавайки важността на мултидисциплинарния подход в съвременното лечение на сърдечно-съдови заболявания.

На официалното откриване присъстваха редица видни личности от медицинските среди, включително председателят на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз – Русе, д-р Орлин Кожухаров, заместник-ректорът по научноизследователската дейност на Русенския университет „Ангел Кънчев", доцент Десислава Атанасова, и деканът на факултет „Обществено здраве и здравни грижи", професор Никола Събев.

Медицинският директор на кардиологична болница „МЕДИКА КОР" и председател на Българското дружество по интервенционална кардиология, Добрин Василев, заедно с кардиолога в „МЕДИКА - КОР" – Русе, д-р Панайот Панайотов, и заместник-директорът на РЗИ – Русе, д-р Искра Генева, също уважиха събитието с присъствието си.

Конференцията „Русенски интервенционални дни" се утвърждава като ключово събитие в медицинския календар, допринасяйки за обмена на знания и опит между специалистите и за подобряването на здравеопазването в региона и страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Очевидец
    На практика публикациите на снахата на така наречения капацитет се пишат от една персона, която работи в ЦПЗ - Русе, а за сметка на това тя се ползва от определени благинки от капацитета. Нали си представяте каква "научна работа кипи" в това място, наречено университет. Това не е единственият случай на подобни комбинации.
  • 2
    2
    Ехххх
    Русенският университет съорганизатор на интереенционните дни, защото там има специалисти по кардиология на много високо ниво, включително и международно. Най-известният от тях е павликенския капацитет, който е специалист по всичко и е азиатски доктор хонорис кауза. Той е като "дялан камък", където го поставиш, винаги пасва. Затова и го пишат като съавтор в научни трудове в различни области, които нямат нищо общо с тракторните науки. Така е защото иначе няма папкане в делиорманския унивилает. По тази схема и синчето се издигна, предстои и снахата. Те са бъдещите капацитети, които освен Азия, ще обикалят и Африка, където в някоя африканска държава и университет ще станат доктор хонорис кауза. Пълна семейна идилия!
  • 5
    1
    Уффф,
    Докторята ще хапнат, ще пийнат, ще наебат някое по-засукано туркинче от Делиормана, работещо на рецепциите, и ... това ще им остане на хората! Какви обмени на опит, какви нови методи в лечението на сърдечно-съдови заболявания?!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари