МВР: Огнеборците са в готовност за пожарогасене на българо-гръцката граница

0
Служителите на ГДБЗН участвали в ликвидирането на 38 произшествия до 18:00 часа
Служителите на ГДБЗН участвали в ликвидирането на 38 произшествия до 18:00 часа

Служителите на ГДБЗН участвали в ликвидирането на 38 произшествия до 18:00 часа

Днес, в следобедните часове, силен вятър от юг засили горски пожар, който се разпространи до 50 метра от българската граница с Гърция. Огънят, който заплашваше територии на браздата, не представлява непосредствена опасност за населени места, но на място бяха мобилизирани екипи от пожарникари, военнослужещи и горски служители, готови за действие. В помощ на гасителните действия са на разположение и хеликоптери.

Междувременно, в землището между селата "Мало Крушево" в община Хисаря и "Драгомир" в община Септември, избухна пожар в сухи треви и храсти. Сигналът за инцидента бе подаден около 13:00 часа. Пожарът, който обхвана площ от около 50 декара, бе борен от шест пожарни автомобила, пожарникари и горски служители. В помощ на гасителните дейности се включи и хеликоптер на Министерството на отбраната. Според властите, няма непосредствена заплаха за населени места в близост.

В област Хасково, пожарът в сухи треви и храсти между селата "Пъстрогор" и "Лефка" бе локализиран около 15:00 часа. На място продължават да дежурят два екипа на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението - Хасково, за да осигурят, че огънят няма да се разпространи отново.

По данни на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДБЗН), към 18:00 часа днес служителите са се включили в ликвидирането на 38 произшествия, използвайки 128 единици техника и 354 служители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари