Мухи и миризми в района на опожарения склад до Хлебозавода

0
Живущите в района подават сигнали до екоинспекцията в Русе
Живущите в района подават сигнали до екоинспекцията в Русе Видео: Русе Медиа

Живущите в района подават сигнали до екоинспекцията в Русе

Изключително много са сигналите, които русенци подават до РИОСВ - Русе заради пушека след пожара в склад за слънчогледови пелети до Хлебозавода, съобщи директорът на екоинспекцията Анелия Николова. С разрешаването на проблема са ангажирани и от Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция, предаде Русе Медиа.

„Още по време на пожара наши колеги бяха там, всеки ден се осъществява контрол. В първия работен ден колеги отидоха на място, видяха какво е, дадени са предписания по отношение на отпадъците и почистването. Независимо че не е от нашата 100-процентова компетентност, ние сме го приели много присърце“, коментира още Николова.

При проверките от екоинспекцията са установили, че тлеенето продължава. От постоянното оросяване и високите температури се развиват гнилостни процеси, на което се дължи и миризмата. „Освен пушека и миризмата на изгоряло вече има една неприятна миризма от изгнилата шелупка на слънчогледа. Отделно има доста насекоми, за което сезирахме Областната дирекция по безопасност на храните и РЗИ“, обясни директорът на екоинспекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Спонсор
    Сакън, мухите мое да са ЕВРОАТЛАН ТИЧЕСКИ!
  • 16
    3
    Людмил
    Много мухи има , просто положението е нетърпимо! Как се живее и работи в такава среда. В магазин Била , който е в имота мухите сигурно са повече от колкото са на сметището. Има участъци буквално почерняли от мухи. Сами се сещате,че те продължават да се въдят, защото наплюват навсякъде и ситуацията може да излезе извън контрол.
  • 18
    2
    Решението
    Общината да докара водоноски,багери и тракери с гондоли четириоски.Всичката мизерия и боклук се пръска с водоноските,всичко се овлажнява и товари на тракерите барабар със строителният остатъчен материал от сградата и каквото е останало от нея.Фактурата се връчва на физическите лица представители на юридическото лице,стопанин.Друг е въпроса дали някой не целял точно това да се случи по стар обичай така характерен за нашите географски ширини и дължини по местообитание.
  • 10
    1
    Калоян
    Много ли ти е смешно лелче.... ела за два дни в Здравец север да усетиш за каква смрад става дума, и бързо ще ти замръзне усмивката. А онзи импотентник накрая не го знам къв е, но по добре да мълчи, вместо да ми обяснява какво може и не може.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари