Монтираха соларна пейка в село Сандрово

2

Пейката предлага редица удобства за жителите и гостите на русенското село

Монтираха соларна пейка в Централния парк в село Сандрово.

Село Сандрово направи още една стъпка към модернизацията и устойчивото развитие, благодарение на новия проект, реализиран с помощта на Община Русе и частна компания. В централния парк на селото беше монтирана иновативна соларна пейка, която предлага редица удобства за жителите и гостите на Сандрово.

Самостоятелна енергийна система и екологични сензори

Новата пейка се захранва изцяло от самостоятелна енергийна система, базирана на слънчевата енергия. Тази екологична инициатива е насочена към намаляване на въглеродния отпечатък и подобряване на качеството на живот в селото. В пейката са вградени сензори за околната среда, които работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Те генерират данни за различни екологични показатели като:

  • Нива на въглероден диоксид (CO2)
  • Температура
  • Влажност на въздуха
  • Въздушно налягане
  • Шумов фон
  • UV индекс

Удобства за посетителите

Освен екологичните сензори, пейката предлага и редица удобства за своите ползватели. Тя разполага с USB порт и безжично зарядно устройство, което позволява на посетителите да зареждат своите мобилни устройства напълно безплатно. В допълнение, пейката предоставя и безплатен интернет достъп, което прави престоя в парка още по-приятен и продуктивен.

Лесен достъп до данните

Жителите и гостите на Сандрово могат лесно да следят данните, генерирани от сензорите на пейката. Достатъчно е да сканират QR кода, разположен на пейката, и да влязат в безплатното мобилно приложение. Това приложение предоставя актуална информация за екологичните показатели в реално време, което може да бъде полезно за различни дейности и изследвания.

Апел за отговорно ползване

Кметството на Сандрово отправя апел към всички посетители на парка да се грижат добре за новата соларна пейка. Тя предоставя множество удобства и е важна част от усилията за подобряване на инфраструктурата и екологичната осведоменост в селото.

Моля те, грижи се добре за пейката, която предоставя толкова много удобства!“ – този надпис на пейката напомня на всички нас колко важно е да запазим и поддържаме тези нововъведения, за да можем всички да се възползваме от тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Албена
    Ако я е монтирал Цвъкелин Цонев, може и да си я прибере.
  • 10
    2
    оня
    Не ви трябва такава пейка в Мартен, че каквито сте крадливи............
  • 7
    1
    Аз
    Димо, учи се бе, брачед ..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари