Пожар избухна в природен парк "Рилски манастир"

1
Заради пламъците пътят от село Пастра до хижа "Чала" ще бъде затворен
Заради пламъците пътят от село Пастра до хижа "Чала" ще бъде затворен

Заради пламъците пътят от село Пастра до хижа "Чала" ще бъде затворен

В природен парк „Рилски манастир“ избухна пожар в района на връх Калин, съобщи NOVA. Инцидентът е предизвикал тревога сред местните власти и органите по опазване на околната среда, които работят за овладяване на огъня и ограничаване на щетите върху природата.

Пожарът е започнал в гористата местност около връх Калин, а пламъците се разпространяват бързо поради комбинацията от сухи горски насаждения и високи температури, характерни за този период на годината. Властите все още работят по установяване на причините за възникването на пожара, но към момента се предполага, че небрежност при паленето на огън в гората е основният фактор.

Пътят от село Пастра до хижа „Чала“ е затворен

Заради сериозността на ситуацията, пътят от село Пастра до хижаЧала“ е временно затворен. Това затваряне се налага, за да се осигури безопасност както на пожарникарите и спасителните екипи, така и на туристите и местното население. Властите отправиха апел към хората да избягват района, докато огънят не бъде напълно овладян.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    До 2
    Имаш нужда от професионален психолог и забрана за гледане на пропагандни канали.
  • 3
    2
    до 1
    Имат време до края на Август да правят палежи, затова се възползват до последно. Все пак евроамериканските педераси им плащат за да палят и да се поддържа лъжата за глобалното затопляне. Отделно евроамериканските педераси мразят България и другите Християнски и славянски народи и искат да ги унищожат, защото евроамериканските педераси са масони и слуги на дявола. Като ни палят горите и ни лишават от природата ни. Взели са ни цялата самостоятелност. Нямаме производство, индустрия, нямаме армия, нямаме нищо, станали сме им като просяци - да ни подадат нещо, за да не умрем от глад.
  • 3
    1
    Поредният пожар
    в близост до Рилския манастир през последните седмици. Дори и мълнии няма. С какво ги привлича подпалвачите? Кой и какво печели от съсипията след огъня. В живота няма случайни неща.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари