Над 70 декара гора изгоряха край село Къпиновци

1
Засегнатата гора се състои предимно от акация и цер
Засегнатата гора се състои предимно от акация и цер

Засегнатата гора се състои предимно от акация и цер

71 декара широколистна гора от Държавния горски фонд са изгорели при вчерашния пожар в района на исперихското село Къпиновци. Засегнатата гора се състои предимно от акация и цер, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Разград Илияна Георгиева. Пожарът е нанесъл сериозни щети на горската растителност, като към момента точните причини за инцидента все още се изясняват.

Пожарът е бил локализиран и потушен

Сигналът за пожара е постъпил в службите около 15:40 часа, след което незабавно са предприети действия по овладяването на огъня. На мястото са пристигнали екипи на пожарните служби от Разград и Исперих, които съвместно със служители на местното горско стопанство и доброволци са успели да потушат пламъците.

Благодарение на бързата реакция на противопожарните екипи и помощта на местни доброволци, огънят е спрян преди да обхване още по-големи площи и да нанесе допълнителни щети. Въпреки усилията, значителна част от горския фонд е загубена.

Четири други пожара в област Разград

Освен пожара в района на село Къпиновци, вчера в Разградска област са регистрирани още четири пожара, съобщи Георгиева. В два от случаите са горели сухи треви в землището на град Разград и в село Топчии. Въпреки разпространението на огъня, няма нанесени материални щети. Всички пожари са успешно потушени от екипи на противопожарната дирекция.

180 пожара в страната за едно денонощие

През изминалото денонощие противопожарните служби в страната са се справили с общо 180 пожара, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Според информацията от сайта на дирекцията, при инцидентите е пострадал един човек, но няма загинали.

С оглед на високите температури и сухото време, рискът от пожари остава висок в цялата страна. Службите продължават да предупреждават гражданите да бъдат особено внимателни и да избягват действия, които могат да предизвикат нови пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари