Милионер и дъщеря му са в неизвестност след потъване на яхта край Сицилия

0
Бизнесменът е носител на Ордена на Британската империя
Бизнесменът е носител на Ордена на Британската империя

Съпругата на Майк Линч е сред спасените

Известният британски технологичен предприемач и милионер Майк Линч е сред изчезналите след потъването на луксозна яхта край бреговете на Сицилия. Инцидентът се случва по време на силна буря, която връхлетяла Средиземно море. Според източници, цитирани от британското издание "The Guardian", съпругата на Линч, Анджела Бакарес, е сред спасените при трагедията в италиански води.

Майк Линч, на 59 години, е един от най-значимите технологични предприемачи във Великобритания. Той е основател на Autonomy Corporation – софтуерна компания, която е сред водещите в Обединеното Кралство. Бизнесменът получава Ордена на Британската империя през 2006 година за заслуги в областта на технологиите. През 2014 година е удостоен с членство в Кралското дружество, което представлява най-високото научно признание в страната.

През 2011 година Майк Линч привлича вниманието с продажбата на своята компания Autonomy на голям технологичен гигант от Силициевата долина за внушителната сума от 11,1 милиарда долара. Сделката става обект на разследване от страна на американските власти, които обвиняват Линч в измама във връзка със сделката. Въпреки сериозността на обвиненията, през юни 2024 година той е оправдан по 15 от общо 17 обвинения в Съединените щати.

Инцидентът с потъването на яхтата предизвика мащабна спасителна операция в италианските води, като множество спасителни екипи са били мобилизирани за издирване на оцелели. Въпреки усилията, някои от пасажерите, включително Майк Линч, остават в неизвестност. Съпругата му Анджела Бакарес, която беше сред спасените, е разказала на спасителите за ужасяващите моменти на борда по време на бурята.

Към момента спасителните екипи продължават издирването, но шансовете за намиране на оцелели намаляват с всеки изминал час. Бурята, която връхлетяла района, е била изключително силна и затруднила спасителните операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари