Гръцката брегова охрана спаси 53 мигранти край остров Крит

0
Ираклион приема оцелелите в специализиран център
Ираклион приема оцелелите в специализиран център Снимка: Dunavmost / Архив

Ираклион приема оцелелите в специализиран център

В ранните часове на деня гръцката брегова охрана проведе мащабна спасителна операция в Средиземно море, в резултат на която 53 мигранти бяха спасени от водите южно от остров Крит. Инцидентът се разигра на 17 морски мили от село Кали Лименес, разположено в южната част на най-големия гръцки остров.

Сигналът за бедстващата лодка е бил получен от местните власти, които незабавно са задействали спасителните екипи. Плавателен съд на бреговата охрана бързо е достигнал до местоположението на мигрантите, които са се намирали в опасна ситуация в открито море.

Спасителният екип е действал професионално и ефективно, като е успял да прибере всички 53 души от лодката без инциденти. След успешното им качване на борда на спасителния кораб, екипажът е започнал процедурата по прехвърлянето им към брега при село Кали Лименес.

Гръцките власти вече са задействали следващата фаза от операцията. Очаква се спасените мигранти да бъдат транспортирани до временен приемен център, разположен в град Ираклион - административния център на остров Крит. Там те ще получат необходимата първа помощ, храна и подслон, докато се изясни по-нататъшната им съдба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари