Мъж с тротинетка пострада при удар с автобус в Ямбол

0
Пробите за алкохол на двамата участници в инцидента са отрицателни
Пробите за алкохол на двамата участници в инцидента са отрицателни

Пробите за алкохол на двамата участници в инцидента са отрицателни

Мъж на 50 години пострада при пътен инцидент с автобус на градския транспорт в Ямбол, докато управлявал електрическа тротинетка. Сигнал за случилото се е подаден в полицията около 11:30 часа.

По предварителна информация, инцидентът се е случил при разминаване на двете превозни средства. Водачът на тротинетката не е извършил нарушение, но въпреки това е пострадал сериозно. Той е получил мозъчно сътресение и веднага е откаран в областната болница "Св. Пантелеймон", където е оставен за наблюдение. От лечебното заведение потвърдиха за инцидента и състоянието на пациента.

Проведените алкохолни тестове и на двамата водачи са отрицателни. Към момента се изясняват причините, довели до сблъсъка.

Този инцидент идва на фона на друг трагичен случай, при който 16-годишно момче загина в края на август в Плевен след падане с електрическа тротинетка. Причина за инцидента са били неравности по пътя след ремонтни дейности на улицата.

След трагедията в Плевен, от Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП) отправиха предупреждение, че електрическите тротинетки вече представляват значителна заплаха по пътищата. Според тях, тротинетките са се превърнали от удобен начин за придвижване в сериозна опасност за останалите участници в движението.

„Електрическите тротинетки, развиващи високи скорости и използвани без адекватна регулация и контрол, се превръщат в риск за живота на всички на пътя. Всеки ден, в който отлагаме въвеждането на строги правила, излагаме още хора на опасност,“ посочват от ЕЦТП.

Организацията призовава за спешно приемане на нов Закон за движението по пътищата, който да обхваща и регулацията на електрическите тротинетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари