Масови проблеми с машините за гласуване в София

0
Половината секции докладват за проблеми с машините
Половината секции докладват за проблеми с машините Снимка: БТА / Архив

Половината секции докладват за проблеми с машините

Сериозни технически проблеми с машините за гласуване са регистрирани в повече от половината избирателни секции в 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в столицата. От общо 634 секции, над 300 са докладвали за затруднения при провеждането на изборния процес.

Дванадесет секции преминаха към хартиено гласуване

Председателят на 23-та Районна избирателна комисия (РИК) Полина Витанова съобщи, че в 12 секции се е наложило да преминат изцяло към гласуване с хартиени бюлетини. "Имаше 10 машини, на които се чуваше само звуков сигнал, но нямаше бюлетина от тях. Поредните същи проблеми празни бюлетини, отрязъци от бюлетини, но като цяло по отношение на жалби и сигнали е доста по-спокойно и много малко и несъществени такива", поясни Витанова.

Пристигат първите изборни протоколи

В "Асикс Арена", където се помещава 24-та Районна избирателна комисия, започна приемането на изборните книжа от подвижните и служебните избирателни секции. Очаква се пристигането на представители от 4 подвижни и 7 служебни избирателни урни, след което ще последва приемането на документацията от останалите 499 секционни избирателни комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари