Машинистите в Гърция отмениха планираната 24-часова стачка

0
Синдикатът призовава за обществена подкрепа
Синдикатът призовава за обществена подкрепа Снимка: БГНЕС

Синдикатът призовава за обществена подкрепа

Всегръцкият синдикат на машинистите на влаковете отмени планираната за утре 24-часова стачка. Решението за прекратяване на протестните действия дойде, след като железопътният оператор Hellenic Trains обжалва в съда, а мобилизацията беше определена като злоупотреба.

Важно е да се отбележи, че исканията на машинистите не включват финансови въпроси. Техните призиви са насочени изцяло към решаването на критични проблеми, свързани с безопасността и модернизацията на железопътната система в страната.

Силвия Станчева, кореспондент на Bulgaria ON AIR в Гърция, съобщи, че стачката е била планирана под мотото "Безопасността при транспортиране е отговорност на всеки".

Преди отмяната на стачката, машинистите бяха изпратили списък с исканията си, които включват:

  1. Надграждане на мерките за безопасност: Синдикатът настоява за незабавно и повсеместно внедряване на системи за дистанционно управление и светлинна сигнализация в цялата железопътна мрежа. Целта е да се предотвратят трагични инциденти като този в Темпе, при който загинаха работници и пътници.
  2. Завършване на инфраструктурните проекти: Машинистите призовават за спешно довършване на системите за светлинна сигнализация и дистанционно управление, които са от ключово значение за безопасната експлоатация на влаковете.
  3. Подобряване на поддръжката: Синдикатът подчертава необходимостта от редовна и качествена поддръжка на железопътната инфраструктура като основен фактор за безопасността на линиите и намаляването на рисковете.
  4. Премахване на естествени препятствия: Настоява се за незабавно разчистване на железопътната мрежа от паднали дървета и други природни препятствия, които представляват сериозна заплаха за безопасността на работниците и пътниците. Освен това, се призовава за изграждане на огради около железопътната инфраструктура, особено в градските райони, за да се предотврати нерегламентираното навлизане на пешеходци в опасните зони.
  5. Обновяване на подвижния състав: Машинистите призовават за инвестиции в нови влакове, особено по крайградските линии, с цел повишаване на качеството и безопасността на пътуванията.

Въпреки отмяната на стачката, синдикатът на машинистите продължава да призовава за подкрепа от страна на обществеността. В официално съобщение те заявяват: "Молим за подкрепата на гражданите, защото без нея железницата не може да съществува. Сътрудничеството на всички е от съществено значение, за да се гарантира, че мрежата продължава да служи на обществеността, без да излага на риск живота на работниците и пътниците."

Отмяната на стачката идва в момент, когато гръцката железопътна система е изправена пред сериозни предизвикателства. Безопасността на транспорта остава ключов приоритет, особено след трагичния инцидент в Темпе, който привлече вниманието към необходимостта от спешни подобрения в инфраструктурата и системите за сигурност.

Очаква се диалогът между синдиката на машинистите и ръководството на Hellenic Trains да продължи, с цел намиране на решения, които да отговорят на опасенията на работниците, без да се нарушава нормалното функциониране на железопътната мрежа в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари