Експресен влак София - Бургас закъснява над пет часа

0
Пътниците чакат в неведение след дерайлиране на вагон
Пътниците чакат в неведение след дерайлиране на вагон Снимка: БГНЕС

Пътниците чакат в неведение след дерайлиране на вагон

Експресният влак, пътуващ от София до Бургас, се движи с голямо закъснение, съобщи "Български държавни железници" (БДЖ) на своята интернет страница. Причината за това е отклоненият маршрут през гара "Пловдив".

Влакът е потеглил от столицата в 06:15 часа сутринта и по разписание е трябвало да пристигне в Бургас в 12:10 часа. Въпреки това, закъснението на влака достигна пет астрономически часа, като проверка в секция „Актуална информация“ към 17:10 часа показа, че композицията все още не е пристигнала в крайната си дестинация. Според информация от пътник, намиращ се във влака, влакът се е намирал край "Зимница" и закъснението е надминало пет часа.

По-рано сутринта на официалния сайт на БДЖ се появи съобщение, че движението е възстановено, но впоследствие то беше премахнато.

Също така, по-рано днес от Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) съобщиха за Българската телеграфна агенция (БТА), че остава да бъде преместен един от вагоните, дерайлирали между гарите в района, който пречи на нормалното движение на влаковете. В съобщението се уточнява, че движението на пътнически и бързи влакове в междугарието "Мирково" - "Долно Камарци" е възстановено в 13:23 часа.

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков поиска оставките на генералния директор и на председателя на Управителния съвет на НКЖИ заради зачестилите инциденти по железопътната мрежа, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Е, това е побългареният
    Влак Стрела. Цели 5 часа в жегите пътниците си каляват нервите и се подлагат на тест за физическо и ментално оцеляване.Пиронков би следвало да ги възнагради за волското търпение. Със закъснелите оставки си въобразява, че нещо ще се подобри или ни хвърля прах в очите. При никой друг транспортен министър не е имало толкова много безобразия - концентрат за отрицателно време.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари