Компенсират италианката, победена от Иман Халиф, с шампионска премия

2
Анджела Карини се отказа от мача си срещу алжирката след едва 46 секунди на ринга
Анджела Карини се отказа от мача си срещу алжирката след едва 46 секунди на ринга Снимка: ЕPA / БГНЕС

Анджела Карини се отказа от мача си срещу алжирката след едва 46 секунди на ринга

Международната боксова асоциация обяви, че ще връчи на италианската боксьорка Анджела Карини паричната награда, която би получила, ако беше станала олимпийска шампионка. Решението идва след отказа на Карини да продължи битката си срещу Имане Халиф от Алжир, който предизвика вълна от реакции и разисквания в боксовите среди.

Карини се отказа от мача си срещу Халиф след едва 46 секунди на ринга. Причината за този неочакван ход беше свързана със скандала около провала на теста за полова идентичност на Халиф за Олимпиадата в Париж 2024. Италианската боксьорка се извини на своята съперничка, като обясни, че е била ядосана, но уважава решението на органите да позволят на Халиф да се бие.

"Бях ядосана, но уважавам решението," заяви Карини.

Случаят с Имане Халиф не е единственият, който разтърси света на бокса. Лин Ю-тин от Тайван също е подложена на съмнения относно биологичния си пол. Тайванската боксьорка предстои да се изправи срещу Светлана Станева в категория до 57 килограма, което обещава да бъде оспорвана битка.

Половата идентичност в бокса - проблем, който изисква решение

Проблемите с половата идентичност в спорта не са новост, но случаят с Имане Халиф предизвика особено силни реакции в боксовите среди. Провалът на теста за полова идентичност повдигна множество въпроси относно справедливостта и равнопоставеността в спорта.

Международната боксова асоциация се опитва да намери баланса между правата на спортистите и нуждата от справедливост в състезанията. Решението да се връчи парична награда на Карини е част от тези усилия и може би знак за по-големи промени в политиките на асоциацията.

Реакции и последствия

Решението на Международната боксова асоциация беше прието с различни реакции. Много фенове и експерти смятат, че това е правилната стъпка, за да се компенсира Карини за неочакваната ситуация, в която се оказа. Други обаче критикуват организацията за това, че не е успяла да предотврати подобен скандал и поставят под съмнение ефективността на процедурите за проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Аз
    Моркова и тоягата. Затварят и устата с пари.
  • 2
    4
    Казвам
    Путин е за всичко прав.Казва истината.
  • 4
    3
    0934534
    това е олимпиядата - парадиране и обожествяване на евроамериканската педерастия
  • 4
    2
    Говедар
    Е това представлява евроатлантическото развитие и евpoпедpyнгелcките ценности!
  • 12
    1
    daskal
    Е то стана съвсем извратено и идиотско! Бахти олимпиадата! Само изродщини.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...