Бащата на Иман Халиф показа акта й за раждане

2
За своите съграждани боксьорката е герой
За своите съграждани боксьорката е герой Видео: NOVA

За своите съграждани боксьорката е герой

Семейството на алжирската боксьорка Иман Халиф определи атаките срещу нея като нечестни. Халиф е в центъра на скандала в женския бокс на Олимпийските игри, където е обвинена в това, че не е жена. Новинарските агенции изпратиха екипи в алжирската провинция, за да научат повече за нея от роднините ѝ.

В скромния квартал, от който произлиза Иман Халиф, местните жители категорично отхвърлят обвиненията срещу нея. За своите съграждани боксьорката е истински герой, а те възприемат обвиненията като опит да бъде спряна по пътя към олимпийската титла.

"Атаките срещу нея са неморални. Не е справедливо. Иман е малко момиче, което обича спорта от 6-годишна възраст. Преди бокса, се занимаваше с футбол," споделя баща ѝ Амар Халиф, предаде NOVA.

Амар Халиф показва нейни снимки като дете и акта ѝ за раждане, като доказателство за нейната женственост. Той категорично отхвърля всякакви съмнения относно пола на дъщеря си.

"Това е официалният документ. Втори май, 1999-та година, пол - женски. Ето тук е написано, можете да го прочетете. Това е документът, издаден когато се роди," разкрива той.

В боксовия клуб в родния град на алжирката също са на нейна страна. Младите момичета я наричат голяма шампионка и казват, че тя е примерът пред тях.

"Тези критики и слухове целят да я разклатят. Не искат да стане шампион. Кажете ѝ да докаже на ринга, че не са прави. Да донесе слава на Алжир и другите арабски страни. Както и на нашия град," казва 16-годишната боксьорка Инес Бенхату.

Иман Халиф е вдъхновение за много млади спортисти в Алжир. Тя се занимава с бокс от ранна възраст и успя да се утвърди като една от най-талантливите боксьорки в страната. Обвиненията срещу нея се разглеждат като несправедлив опит да бъде спряна по пътя ѝ към успеха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Лада 2107
    Видяхте ли ладата?
  • 8
    2
    Soni
    Егати олимпиадата,егати дебилните които участват,гнусна история,с право не ги гледам,,пьлно е извратеняци,най много са вьв Франция!
  • 15
    1
    Учуден
    Учуден съм,че продължава драмата около този неприятен алжирски мутант. Очевидно е,че тази горила е наблъскана до козирката с тестостерон и няма никакво място сред жените боксьорки. Всички титли,които тази горила е спечелил в женския бокс трябва да бъдат отнети!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...