Книга разказва историята на военния ни флот на река Дунав

1
Изданието представя уникални снимки и спомени за военноморските сили
Изданието представя уникални снимки и спомени за военноморските сили Снимка: Областна администрация - Русе

Изданието представя уникални снимки и спомени за военноморските сили

Фотографски албум с уникални и непоказвани досега снимки и спомени за историята на военноморските сили на България на река Дунав ще бъде представен утре от 18:00 часа в зала „Княз Александър I“ на Регионалния исторически музей в Русе. Книгата, озаглавена „Българските военноморски сили на Дунав“, е дело на авторите Йовчо Стоянов и Румен Кузов. Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, изрази своето удовлетворение от изданието, като подчерта значимостта на книгата за популяризиране на историята на военноморските сили на Дунав и приноса на Русе в изграждането на родните Военноморски сили.

Благодарение на труда Ви повече хора ще научат за ролята на Русе в изграждането на родните ВМС. Определено концепцията на книгата е добре обмислена, защото тя успешно оформя представата ни за този род войски, с който ние – русенци, особено силно се гордеем. Въпреки сложността на документалната литература, произведението е подходящо и за хора, които тепърва прохождат в материята, но определено имат интереси в тази област. С препрочитането на всяка страница, читателят открива всеки път нещо ново. Всеки, който разлиства страниците, ще се окаже на едно удивително пътешествие назад във времето през пространството на славната ни военна история“, каза Драганов.

Книгата, състояща се от 180 страници и съдържаща около 200 фотографии, представя материали от семейни архиви на офицери и матроси, служили във Военноморските сили на река Дунав, както и от техните наследници. Включени са и три фотоса от музейната сбирка на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Изданието обхваща историческия период от 1879 до 2007 година, като включва информация за различни военни формирования и батальона за наблюдение и свръзка.

Целта на изданието е да представи неизвестни досега фотографии и спомени, които да бъдат основа за по-нататъшни изследвания и дискусии по темата за Военноморските сили на Дунав. Книгата е подкрепена от компании като "Дунарит", БРП, "Рубишипс" и "Елина - 97", което подчертава значението ѝ за местната общност и историческата памет на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари