Километрови опашки от камиони на Дунав мост

0
Шофьорите чакат часове заради ремонт и интензивен трафик на границата
Шофьорите чакат часове заради ремонт и интензивен трафик на границата Снимка: Архив

Шофьорите чакат часове заради ремонт и интензивен трафик на границата

По обед, трафикът на камиони и леки автомобили в района на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ при град Русе е интензивен. Образувала се е колона от камиони с дължина около километър и половина извън зоната на граничния пункт, а тежкотоварните автомобили основно изчакват в буферния паркинг.

„Влязох в буферния паркинг вчера около 13:00 часа и в 11:00 часа днес вече бях на границата“, разказва пред БТА Венцислав Петков, шофьор на камион, пътуващ от България за Румъния.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали общо 1710 товарни автомобила в двете посоки. От тях 772 са влезли в България, а 938 са излезли от страната.

Трафикът на леки автомобили също е засилен, особено в посока към Румъния. Шофьорите чакат между пет и десет минути, за да преминат по моста. Очаква се в следобедните часове движението да се засили още повече, което е обичайно за последните дни.

На 10 юли тази година започна основен ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. В резултат на ремонтните дейности, движението по моста е ограничено до една лента в участък от 200 метра. Служители на „Гранична полиция“ регулират трафика в зоната на строителните работи.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по моста и да се съобразяват с инструкциите на служителите, регулиращи движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    1+1=3
    Буферният паркинг е гордостта на кмета Пенчо Милков, и моля Ви преминавайте и си ПЛАЩАЙТЕ през/за него. Ние си имаме най-кадърният кмет през цялата история на град Русе.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари