Катя Антонова представя "Феята от захарницата" в Русе

0
Авторката на поредицата ще се срещне с малки читатели на 23 август
Авторката на поредицата ще се срещне с малки читатели на 23 август Снимка: Facebook / Katya Antonova

Авторката на поредицата ще се срещне с малки читатели на 23 август

Авторката на обичаната детска поредица „Феята от захарницата“ – Катя Антонова, ще зарадва своите почитатели в Русе на 23 август. Срещата с малки и големи читатели ще се проведе от 18:00 часа в книжарница „Сиела“, като събитието е част от нейните традиционни гостувания в различни градове на страната. Входът е свободен, а всички приятели на феята Ванилия са поканени да се присъединят, за да споделят своите впечатления, да зададат въпроси на авторката и да получат автограф. За допълнителна доза магия, ще прозвучи и официалната песен на любимата фея.

Феята от захарницата“ се утвърди като най-четената поредица за деца от български автор през последните години. Откакто първата книга видя бял свят през 2017 година, петте части на поредицата са издадени в забележителен тираж от 120 хиляди копия. Феновете на феята Ванилия могат с нетърпение да очакват края на годината, когато ще излезе дългоочакваната шеста част – „Две трудни цветя и един фейояд“. Тази книга ще предложи на читателите нещо ново и вълнуващо – предисторията на най-известната българска детска героиня. Очаква се премиерата да бъде емоционално събитие за всички малки почитатели, особено след като петата част затвори досегашната история на Ванилия.

Катя Антонова споделя, че след обявяването на финала на поредицата е получила множество писма от деца, които не искали да се разделят с обичаната героиня. „Въпреки че всяко нещо има начало и край, аз не можех да ги разочаровам,“ признава авторката и добавя: „Така се роди идеята за предисторията на Ванилия. А на срещите с децата през август ще разкрием завесата около това незабравимо начало.“

Новата книга „Две трудни цветя и един фейояд“ ще ни отведе в магичния свят на феите, където ще се случи нещо необичайно. От странно цвете се появява Ванилия – фея, която се отличава от всички останали. Тя е весела, забавна и винаги търсеща приятели. Докато другите феи са скучни и монотонни, Ванилия мечтае за приключения. И така, когато кралица Всесилия възлага на Ванилия трудната задача да донесе вълшебна вода от Лилиевото езеро, нашата героиня не се колебае. Тази вода е последната надежда за болната орхидея, от която трябва да се роди бъдещият крал. Но пред езерото дебне опасността – свирепият фейояд, който според слуховете пази тези мистични води.

Освен в Русе, Катя Антонова ще се срещне с деца и във Велико Търново на 22 август и във Варна на 24 август. Тези събития обещават да бъдат запомнящи се за всички малки читатели, които ще имат възможността да се докоснат до магичния свят на „Феята от захарницата“ и да се срещнат с авторката на любимата си поредица.

Катя Антонова е един от водещите български автори на детска литература. Освен с „Феята от захарницата“, тя е позната и с други успешни заглавия като поредицата „Какво значи да си…“, както и книгите „Двете кралства“, „Принцесешки истории“ и „Рибка“. Нейното издателство „Рибка“ също така допринася за разширяването на детската литература в България, като предлага както български, така и чуждестранни заглавия за малките читатели.

През 2022 година Катя Антонова беше отличена като най-четен детски автор на наградите на Столична библиотека, а книгите ѝ продължават да бъдат сред най-популярните и най-слушаните в категорията за детска литература в България. Авторката е и майка на четири деца, които вдъхновяват нейните творчески начинания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари