Калин Стоянов: Складът с два тона тротилов еквивалент не е засегнат

0
Вътрешният министър добави, че цяла нощ е извършвано наблюдение на района с помощта на дронове
Вътрешният министър добави, че цяла нощ е извършвано наблюдение на района с помощта на дронове Снимка: Минко Чернев / БТА

Вътрешният министър добави, че рано сутринта отново се е възпламенила складовата база на хранителната верига

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че въпреки инцидента с възпламеняване на склад в района на село Гара Елин Пелин, складът, съдържащ около два тона тротилов еквивалент, е останал непокътнат. „Покрай него е горяло, но самият склад не е засегнат“, уточни министърът пред журналисти, предаде БТА.

Силно горене продължава в центъра на складовата база, като пожарът все още не е потушен. Стоянов добави, че цяла нощ е извършвано наблюдение на района с помощта на дронове, за да се следи развитието на ситуацията и да се осигури безопасността на екипите на място.

Очаква се военен хеликоптер също да облети района, за да предостави допълнителна информация за състоянието на складираните материали и евентуални опасности. Въпреки че самият склад с тротилов еквивалент не е пострадал, ситуацията остава напрегната, тъй като гърмежите от запаления склад продължават.

Всички действия на местопроизшествието ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж“, заяви министър Стоянов.

"Рано сутринта, отново се възпламенява складовата база на хранителната верига, като колегите от пожарната са докладвали, че докато са гасели от покрива са падали пиротехнически изделия", каза министър Стоянов и добави, че в момента все още гори.

Около 5:00 ч. сутринта са се активирали взривовете, посочи той. Стоянов заяви, че се наблюдава интензитетът им, като според него те ще продължат още няколко часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари