Калин Стоянов: Ситуацията на българо - гръцката граница не е цветуща

0
Пожарът в Ямболско е овладян
Пожарът в Ямболско е овладян

Пожарът в Ямболско е овладян

Днес бе потвърдено, че пожарът в Ямболско, който бушуваше край селата Воден, Крайново и местността Странджа, е изцяло овладян и локализиран. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, като увери, че денонощно ще има служители на пожарната и горското стопанство, които ще следят за евентуални нови възпламенявания.

Гръцкият пожар заплашва българската граница

Въпреки успешното справяне с пожара в Ямболско, ситуацията на българо - гръцката граница остава тревожна. Пожарът, който бушува в гръцката територия от няколко дни, се приближава бавно, но сигурно към нашата граница. Той се намира на не повече от километър от границата, като фронтът му обхваща не по-малко от 15 километра.

Гръцките пожарникари използват хеликоптери и самолет в борбата с огнената стихия, но теренът е изключително труднодостъпен и опасен поради наличието на мини, което прави невъзможно влизането на хора в района.

Обход на границата с хеликоптер

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов направи обход с хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция“ над границата между България и Гърция, за да се запознае лично със ситуацията.

Трети ден пламъци в планината Славянка

В граничната зона вече трети ден продължават да бушуват пламъци в планината Славянка. На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев, както и служители на горските стопанства, които са разположени по билото на планината, за да предотвратят разпространението на огъня към българска територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Реалист
    Ами, не е цветуща... Дават се пари за служебни автомобили на депутати и полицаи, като нито от едното съсловие има полза, нито от другото. Пожарни, линейки, медицински хеликоптери и такива за гасене на пожари са на заден план. Докога...
  • 4
    1
    Няма да стане
    без Гърция да се включи в гасенето.Това не е е рамките на добросъседските отношения, не е и възможно в реалността.Те го запалиха и после го изтласкаха към нас.Само километър и е у нас.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари