Какви мерки ще вземе Община Русе след рухване в подлеза на булевард "Христо Ботев"

1
Концесионен договор възпрепятства бързи ремонтни дейности
Концесионен договор възпрепятства бързи ремонтни дейности Снимка: Кадър БНТ

Концесионен договор възпрепятства бързи ремонтни дейности

Част от тавана на един от най-натоварените подлези в град Русе се срути, предизвиквайки сериозно безпокойство сред жителите на крайдунавския град. За щастие, инцидентът не е довел до пострадали, но е поставил на дневен ред въпроса за безопасността на пешеходците.

Подлезът, който се явява ключова връзка между два от най-големите квартали в Русе, ежедневно се използва от хиляди граждани. Той осигурява безопасно преминаване под натоварения булевард "Христо Ботев", но сегашното му състояние го превръща в потенциална заплаха за преминаващите.

Жителите на Русе настояват за спешни действия от страна на местните власти. Те призовават или за незабавен ремонт на съоръжението, или за осигуряване на алтернативен маршрут. В момента гражданите са изправени пред дилема - да рискуват, преминавайки през компрометирания подлез, или да пресичат натоварения булевард "Христо Ботев", излагайки се на опасност от пътни инциденти.

Ситуацията се усложнява допълнително от факта, че Община Русе няма възможност да извърши цялостен ремонт на подлеза. Причината е, че в момента съоръжението е собственост на концесионер, а договорът с него изтича едва в края на следващата година.

Кристиян Вълчев, директор на дирекция "Общинска и етажна собственост" в Община Русе, обясни пред Българската национална телевизия: "Общинското предприятие "Паркстрой" 5-6 пъти тази година е почиствало съоръжението. Общинско предприятие "Комунални дейности" направи най-неотложните дейности - прихващане на висящи кабели и очукване на рушащата се мазилка".

Въпреки ограниченията, наложени от концесионния договор, общинската администрация предприема спешни мерки за обезопасяване на подлеза. Вече е извършен първоначален оглед на щетите, а в следващите дни се очакват допълнителни действия за гарантиране на безопасността на преминаващите.

Случаят с подлеза в Русе повдига важни въпроси за състоянието на градската инфраструктура и отговорността на различните институции за нейната поддръжка. Той също така подчертава необходимостта от по-ефективно управление на общинската собственост и по-бързи механизми за реакция при възникване на подобни проблеми.

Жителите на Русе очакват от общинското ръководство не само временни мерки, но и дългосрочно решение, което да гарантира тяхната безопасност и удобство при придвижване в града. Остава открит въпросът дали общината ще успее да намери начин за цялостен ремонт на подлеза преди изтичането на концесионния договор, или ще се наложи търсенето на алтернативни решения за безопасно преминаване на пешеходците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    живущ в кв.Дружба 1
    Има съмнения за източване на общинския бюджет от Пенчо Милков и концесионера на който се поднови договора въпреки жалбите.
  • 1
    8
    1234
    Тежкотоварни камиони хвърчат надолу по склона и покрай спирката с 80 км/ч! Много водачи и на автомобили, мотори се отпускат! Защо не се сложи стационарна камера за скорост! Какво чакаме да стане! Инвестицията ще се избие за ден- два! По бул. България също. Мантинелите над моста още стоят огънати от комбайна, който беше паднал при поредното ПТП.
  • 1
    7
    До Добре де
    В някои държави, например Италия, магистрали минават в покрайнините на градове. Около магистралите има изградени прозрачни огради с нарисувани птици. Тези прегради пазят кварталите от шума на автомобилите и от изгорелите газове.
  • 0
    6
    Архитект до #3
    Явно е много трудно да се направи обходен маршрут за тировете. Явно е много трудно голяма част от контейнерите на тировете да се качат на ЖП платформи. Просто през последните години голяма част от товарния трафик от Азия за Европа минава през Дунав мост. Русе нищо не печели от Дунав мост , това е проблема. Къде отиват парите от таксите и винетките не знам.
  • 0
    5
    Добре де
    Непрекъснато се пише за обходен път и дали било трудно. Аз например не виждам откъде ще минава този обходен път като навсякъде вилни зони, частни терени, частни ниви, индустриални паркове или вече построени цехове..При това никой няма да прави обходен път при положение, че се очаква магистрала, не че знаем кога ще стане. Вчера един предложи тировете да минават през кварталите...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари