Пенчо Милков даде старт на основния ремонт на улица „Мостова“

0

Цялостна реконструкция на пътното платно и тротоарите до края на годината

Русе се събуди с нова строителна площадка. Улица "Мостова", която свързва булевард "Придунавски" с улица "Александровска", вече е в процес на цялостна реконструкция. Кметът на крайдунавския град Пенчо Милков и заместникът му Здравка Великова лично дадоха старт на дългоочаквания ремонт.

"Макар че улица „Мостова" е едва около половин километър, тя е от стратегическо значение за града, тъй като води много хора към кейовата зона", сподели кметът Милков при официалното откриване на строителните дейности. Той подчерта важността на проекта за градската инфраструктура и удобството на русенци.

Ремонтът обхваща впечатляващите 450 метра от дължината на улицата и включва няколко ключови етапа:

  1. Цялостна реконструкция на пътното платно
  2. Подмяна на остарелите бордюри
  3. Обновяване на прилежащите тротоарни площи

Милков разкри, че това не е единственият ремонт в града. В момента в Русе се обновяват общо 9 километра улици с помощта на външни изпълнители. Успоредно с това, Общинското предприятие "Комунални дейности" продължава своята неуморна работа по асфалтиране на междублокови пространства, алеи и паркинги.

Финансовата рамка на проекта е резултат от комбинирано финансиране, включващо средства от държавния бюджет, дългосрочен заем и предвидените в общинския бюджет за текущата година средства за асфалтиране. Кметът поясни, че изборът на улиците за ремонт не е случаен, а е базиран на задълбочени предварителни проучвания и одобрени строителни разрешения след провеждане на обществено обсъждане.

Инженер Велизар Ранев, представител на строителния надзор, разкри интересни подробности за техническото изпълнение на проекта. Ремонтът ще се извършва на етапи, като се започне с подмяната на старите бордюри от двете страни на улицата. Това ще наложи частично ограничаване на движението, а при полагането на асфалт улицата ще се затваря поетапно от кръстовище до кръстовище.

Особено предизвикателство пред строителите ще бъде стръмният участък на улица "Мостова". Този наклон ще усложни процесите на валиране и полагане на асфалтовата настилка, изисквайки прецизност и майсторство от екипа.

Въпреки трудностите, очакванията са оптимистични - ремонтът трябва да приключи до края на календарната година, давайки нов облик на тази ключова градска артерия.

Обновяването на улица "Мостова" е част от по-мащабната визия за модернизиране на градската среда в Русе. С реализирането на този проект, жителите и гостите на града ще се радват на по-удобен и безопасен достъп до емблематичната крайдунавска зона, която е сърцето на културния и социален живот в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари