Ремонтът на улица "Муткурова": 672 метра асфалт, нови тротоари и дървета

0

Очаква се ремонтът да приключи до края на годината

Днес бе даден официален старт на дългоочаквания основен ремонт на улица "Муткурова" в град Русе. Кметът на града Пенчо Милков и заместник-кметът Здравка Великова лично присъстваха на събитието, маркиращо началото на мащабния проект.

Ремонтните дейности ще обхванат участък с впечатляваща дължина от 672 метра. Планът включва цялостно обновяване на пътното платно, подмяна на бордюрите и цялостна реконструкция на прилежащите тротоарни площи.

Кметът Милков акцентира върху специфичните предизвикателства, свързани със старите дървета по протежение на улицата: "Специфичното по нея са старите дървета, които са надигнали тротоарите и около някои от тях е невъзможно да се минава, което ще наложи тяхната подмяна". За решаването на този проблем общината е потърсила експертната помощ на специалисти от Лесотехническия университет. Техните препоръки ще бъдат взети предвид при избора на нови дървесни видове, чиято коренова система се развива предимно вертикално, а не хоризонтално.

Градоначалникът призова жителите към търпение по време на ремонтните дейности: "Ще направим всичко възможно с ремонта минимално да се наруши нормалният ритъм на хората, но те трябва да знаят, че все пак някакво неудобство ще има. Ще се работи бързо и качествено пред очите на всички хора, които също могат да осъществяват качествен контрол". Милков подчерта, че ще бъде положен биндер асфалт за основа и повърхностен асфалт, което ще гарантира по-голяма устойчивост на пътното платно.

Инженер Велизар Ранев, представител на строителния надзор, предостави допълнителна информация относно етапите на ремонта. Според него, най-натовареният участък е между булевард "Скобелев" и улица "Хан Аспарух". Работата ще започне с премахване на бордюрите - първо от лявата, а след това и от дясната страна, като ремонтът ще продължи до улица "Александровска".

Ранев уточни, че ще бъдат подменени шест дървета с особено развита коренова система. Това ще елиминира потенциалните рискове от падащи клони или цели дървета, повишавайки значително безопасността в района.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на текущата година, като по време на асфалтирането улицата ще бъде временно затворена за движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Недялко
    Плиска и Доростол кога ще довършите? Петко Д Петков в топ центъра е в окаяно състояние.
  • 3
    7
    Твоето име
    И на мястото на старите тротоарни плочки да залеете задължително с асфалт, както на Алеи Възраждане!
  • 2
    6
    до № 4 - друго мнение
    До Spermaman /осеменител - т.е. мъжът със спермата/ - като искаш дървета и зелени площи - пази ги, поддържай ги и ги поливай, а не само да пишеш глупости в сайта !
  • 3
    5
    случаен минувач по улицата
    Гледам по-горе снимката на голямото дърво с коренищата заели целия тротоар. Вярно - такиви корени и дървета пречат и заемат целия тротоар. Откъде да минат хората - по улицата между колите ли ? А ако има майка с детска количка - и тя ли там ? Или човек с инвалидна количка - и той ли там ? Или просто минувач ... Верно е - няма как за затвориш устата за псевдо природозащитниците !!! Ако зависи от тях - да се върнем в каменната ера, за забраним колите, за забраним заводите и т.н. - само че камъни ли ще ядем ?
  • 1
    4
    Spermaman
    Абе уминик №3, то хубаво ще подменят дърветата, ама после кой ще ги полива. Летата вече не са тези от преди 50 години. Новите фиданки имат точно 0% шанс да оцелеят без РЕДОВНО поливане, особенно като се бетонирани отгоре. Мислете ги малко тези работи!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари