Какъв е трафикът по граничните ни пунктове?

2
Актуална информация към 09:00 часа
Актуална информация към 09:00 часа

Актуална информация към 09:00 часа

На 16 август, от 16:00 до 22:00 часа, румънските власти временно не пропускаха товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“. Това ограничение ще бъде в сила и на 17 и 18 август от 6:00 до 22:00 часа. През тези дни се очаква засилен трафик на румънски туристи, пътуващи през българо-румънската и българо-гръцката граници, тъй като тези дати са обявени за почивни в Румъния.

Особено интензивен трафик се отчита на граничните контролно-пропускателни пунктове "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово" на изход за товарни автомобили. Заради големия обем на товарния трафик и ограниченията, свързани с ремонтни дейности и почивни дни, се очакват значителни забавяния при преминаването на тези пунктове.

Временна организация на движение при Дунав мост - Русе

Допълнително усложнение за шофьорите представлява основният ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, което е наложило въвеждането на временна организация на движение. Пропускателният режим се осъществява в една лента и се регулира със светофарна уредба, което също допринася за забавяния в трафика.

От ГДГП съветват шофьорите в региона да избягват този маршрут и да ползват алтернативни гранични пунктове като ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два пункта обаче работят с ограничено работно време от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Алтернативни маршрути за туристи към Гърция

Със значително увеличаване на броя на румънските туристи, преминаващи през българо-гръцката граница, трафикът на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ също е станал много интензивен. Туристите, които пътуват към курортите в Солун, Кавала и Халкидическия полуостров, могат да използват ГКПП „Илинден“ като алтернативен маршрут. За тези, насочили се към курорти в района на Ксанти, Комотини и остров Тасос, се препоръчва преминаването през ГКПП „Златоград“ вместо натоварения пункт „Маказа“. Туристите, пътуващи към района на град Александруполис, могат да изберат ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Отправените препоръки за използване на по-слабо натоварените гранични пунктове са особено важни в контекста на предстоящите празнични дни в Румъния, когато се очаква допълнително увеличение на туристическия поток през тези маршрути.

Важно е да се отбележи, че през пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси, което ограничава възможностите за трафик на тежкотоварни камиони.

Ситуацията на границата с Турция и Сърбия

Трафикът на границата с Турция остава натоварен, особено на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили. Това се дължи на интензивното движение на туристи и търговски трафик, характерно за този период на годината.

По отношение на границата с Република Сърбия, на ГКПП „Калотина“ също се наблюдава интензивен трафик на вход и изход за леки автомобили. Въпреки това, няма сериозни ограничения или затруднения за преминаващите автомобили.

На граничните пунктове с Република Северна Македония ситуацията остава нормална и не се очакват значителни задръствания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари