Кабинетът решава за новата минимална работна заплата

0
Работодатели и синдикати остават на различни позиции
Работодатели и синдикати остават на различни позиции Снимка: Dunavmost / Архив

Синдикати и работодатели не постигнаха консенсус

Министерският съвет ще вземе окончателно решение днес относно размера на минималната работна заплата, която ще влезе в сила от 1 януари 2025 година. Решението се прехвърля към кабинета, след като социалните партньори не успяха да постигнат съгласие по предложената сума от 1077 лева.

Различни позиции на социалните партньори

Представителите на работодателските организации и синдикатите остават на противоположни позиции относно ефекта от предстоящото увеличение върху икономическата стабилност и пазара на труда. Дебатите относно размера на минималното възнаграждение се провеждат активно през последните месеци, като се отбелязва, че през януари 2024 година правителството вече увеличи минималната работна заплата на 780 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Защо Ленчето не прави нищо днес?
- Тя замества шефа тази седмица...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари