Иззеха 18 000 флакона с райски газ, продавани по Южното Черноморие

0

На 15 души са съставени предупредителни протоколи

Специализирана полицейска операция иззе 18 000 флакона с райски газ по Южното Черноморие.

В рамките на специализирана полицейска операция, служители от отдели "Икономическа" и "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР - Бургас, иззеха 18 000 флакона с диазотен оксид, известен като райски газ. Операцията обхвана различни локации по Южното Черноморие и бе насочена срещу незаконната продажба на балони с райски газ.

Говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева съобщи, че при акцията са установени общо 15 души, които са продавали балони с райски газ. На всички тях са съставени предупредителни протоколи с указания за спазване на законовите изисквания, забраняващи продажбата на райски газ за употреба в затворени пространства и на непълнолетни лица.

Предстоящо правно действие и участие на други институции

Материалите по случаите ще бъдат изпратени в Бургаската прокуратура, а Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) ще бъдат уведомени за вземане на отношение в рамките на техните компетенции. Според Рандева, тези мерки са необходими за справяне с нарастващата употреба на райски газ, особено сред младежите, и за предотвратяване на потенциални здравословни проблеми.

Здравни рискове от употребата на райски газ

Полицията напомня, че масовата употреба на т.нар. "смеещ се газ" често води до сериозни дълготрайни последици върху човешкото тяло и психика. Сред тези последици са замайване, звукови и визуални халюцинации, намалена чувствителност към болка, дезориентация и объркване, мускулни спазми, изтръпване и отпускане на мускулите, влошена координация, липса на баланс и параноя. Тези симптоми могат да бъдат особено опасни, когато райският газ се използва в комбинация с алкохол или други наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари