Полицията разкри опит за измама с кредит от 60 000 лева

0
Мъж на 28 години задържан при спецоперация на СДВР
Мъж на 28 години задържан при спецоперация на СДВР Снимка: БТА

Мъж на 28 години задържан при спецоперация на СДВР

На 26 юли т.г., служители от отдел „Икономическа полиция“ в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) проведоха успешна спецоперация за разкриване на кредитна измама. Ден преди операцията, на полицаите е постъпила оперативна информация за мъж, който възнамерява да кандидатства за потребителски кредит от 60 000 лева в столичен клон на известна банка, използвайки фалшива самоличност.

Благодарение на внимателното планиране на акцията и оперативното наблюдение, служителите на Икономическа полиция успяват да идентифицират нарушителя и да го задържат в момента на подаване на фалшивите документи. При извършения личен обиск, както и при последвалото претърсване на жилището на задържания, са иззети фалшива лична карта и други документи, свързани с разследването.

Задържаният е 28-годишен жител на София, известен на органите на МВР с предишни криминалистични прояви. След като материалите от досъдебното производство са представени пред Софийската районна прокуратура, на мъжа е повдигнато обвинение по чл. 212 от Наказателния кодекс, а съдът е наложил мярка „парична гаранция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари