Шестима арестувани при акция срещу наркодилъри в Русе

1

ГДБОП удари престъпна група за разпространение на наркотици

Операцията, реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе, е плод на съвместните усилия на екипи от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Русе. Според информация от правоохранителните органи, престъпната група е била идентифицирана като един от основните доставчици и разпространители на метамфетамин в региона.

След продължително наблюдение, служителите на реда са пристъпили към решителни действия, които са довели до задържането на шестима членове на престъпната организация. Особено драматичен момент от операцията е бил арестът на двама от участниците, които са били заловени в момент на доставка на наркотични вещества. Тези лица, определяни от разследващите като "мулета", са използвали мотоциклети за транспортиране на пратката от голям град до Русе.

Първоначалният план на престъпниците е предвиждал наркотиците да бъдат укрити в сухи треви край пътя, откъдето по-късно да бъдат прибрани. Неочакван пожар в района обаче е принудил разпространителите да променят тактиката си. Благодарение на професионализма и бързата реакция на антимафиотите от Русе и техните колеги от сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР - Русе, "мулетата" са били проследени и задържани при втория им опит за доставка на наркотици.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия на шест адреса, включително автоморга, гараж и няколко автомобила. Извършен е и един личен обиск по неотложност. В резултат на тези действия са открити вещества, реагиращи положително на тестове за метамфетамин и марихуана, както и приспособления за употреба и разпространение на наркотици - лула, две везни и гриндер.

Иззети са също така осем мобилни телефона, тефтер и револвер без серийни номера, придружен от 41 патрона. Конфискувана е и сумата от 1690 лева в брой, за която се предполага, че е свързана с незаконната дейност.

Четирима от задържаните са получили първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража", която впоследствие е удължена до 72 часа. На тези лица са повдигнати обвинения по член 321 от НК за участие в организирана престъпна група, както и по член 354а от същия кодекс за придобиване и държане на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    До Вачко
    А..а.... Вачко ти лъжеш като полицай.Не сме анонимни никак даже.IMEI IP MAC a.a..a......a.... не така ВачкОФ НЕМАМ ГОДИНИ ДА ЛЕЖИМ ,,😆😆😉
  • 8
    7
    Вачко
    Напишете имената и прякотите на всички дилари, които знаете ! Анонимни сте, спокойно!
  • 0
    6
    Club 55
    Има търсена има предлагане.Няма търсене няма и предлагане,айде де да видим....
  • 8
    5
    1234
    Проблемът с наркоразпространение, както и с потребяването на наркотични вещества никога не е бил по- наболял. Възрастовата граница е стигнала до 12 годишни деца, което , разбира се е следствие от други проблеми при тях. Присъдите , ако ще и със законодателни промени трябва да са такива, че направо да отказват всеки, който си помисли да се занимава с това. Ненавиждам такива хора, които се облагодетелстват от тази помия.
  • 8
    4
    Макаренко
    Тея нещастници да ги сгазят с валяк заедно с моторетките. Бързо и ефективно правосъдие - на място
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари