ГДБОП разкри банда за трафик на наркотици в София

0

Прокурорско постановление задържа заподозрените за 72 часа след мащабна акция

Специализирана операция на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) бе проведена в София през последните два дни, довеждайки до арестуването на трима души. Действията на властите са насочени към пресичане на дейността на организирана група, занимаваща се с трафик, разпространение и притежание на наркотични вещества. Операцията е проведена при условия на неотложност, като е извършено претърсване на пет адреса и три моторни превозни средства.

В резултат на акцията, в луксозен имот в столицата са открити значителни количества наркотични вещества: 230 килограма марихуана, 20 килограма пръскана билка, 1 килограм кокаин, 7,600 килограма амфетамин, 0,550 килограма каптагон (таблетки), 2 килограма екстази (таблетки), 2000 броя семена за марихуана и 10 грама хероин. Освен наркотиците, са намерени също така и три туби с химично вещество за пръскане на билка, три професионални вакуум машини, различни материали за вакуумиране и електронна везна.

По първоначални оценки, стойността на иззетите наркотични вещества възлиза на милиони левове, като точната сума предстои да бъде уточнена в хода на производството. Според експерти, цената на тези наркотици на „черния пазар“ е многократно по-висока от цените на съдопроизводството, което допълнително увеличава значимостта на откритието.

Материалите по случая са предадени на Софийската градска прокуратура, която е образувала досъдебно производство. Тримата арестувани са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление. Разследването продължава под надзора на прокуратурата, като се очаква допълнителна информация за организаторите и участниците в престъпната група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари