Израел: Ще отговорим на иранската ракетна атака

0
Международната общност призовава за деескалация на напрежението
Международната общност призовава за деескалация на напрежението

Международната общност призовава за деескалация на напрежението

Израелските въоръжени сили са готови да отвърнат на ракетния обстрел от страна на Иран, извършен във вторник вечерта. Това стана ясно от изявление на началника на генералния щаб на израелската армия Херци Халеви, направено от военновъздушна база в Централен Израел.

"Ще отговорим. Можем да намерим важни цели и можем да ги ударим прецизно и силно", заяви Халеви, подчертавайки способността на израелските сили да достигнат всяка точка в Близкия изток.

Атаката от страна на Иран включваше изстрелването на 180 ракети към територията на Израел. Според израелските власти по-голямата част от тях са били прехванати успешно от противоракетните системи на страната. Техеран, от своя страна, твърди, че 80% от изстреляните ракети са достигнали целите си - три военни бази на територията на еврейската държава.

В резултат на ракетния обстрел се съобщава за един загинал в района на град Хеброн, на Западния бряг. Нанесени са щети на училище в Централен Израел и на ресторант в квартал на град Тел Авив. Иранските власти обявиха, че за първи път в тази атака са били използвани свръхзвуковите ракети "Фатах".

Междувременно, ливанската групировка "Хизбула" заяви, че е унищожила три израелски танка "Меркава" с противотанкови управляеми ракети в ливанския пограничен град Марун Ел-Рас. Това допълнително усложнява и без това напрегнатата ситуация в региона.

Ескалацията на напрежението между Иран и Израел предизвиква сериозна загриженост в международната общност. Редица държави и международни организации призовават за деескалация и мирно разрешаване на конфликта чрез дипломатически средства.

Експерти по сигурността предупреждават, че всяко по-нататъшно ескалиране на конфликта може да има сериозни последици не само за двете страни, но и за целия Близък изток. Те подчертават необходимостта от спешни дипломатически усилия за предотвратяване на по-нататъшно влошаване на ситуацията.

Израелското правителство провежда извънредни заседания, за да обсъди ситуацията и да планира следващите си стъпки. Очаква се в близките дни да бъдат обявени конкретни мерки за гарантиране на сигурността на страната и евентуален отговор на иранската атака.

Международната общност наблюдава внимателно развитието на събитията, като призовава за въздържане от по-нататъшни военни действия и търсене на дипломатически решения на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Учуден
    До 11 Ще бъде освободена или ще бъде "освободена" ?!?! Уточнявайте ги тези неща, когато става въпрос за проZZия!
  • 1
    12
    Запознат
    Нито едно творение на днешната човшка цивилизация не идва от изтока, а всичко продължава да идва от Запада, за най голямо русофилистично нещастие. Русофилите колкото и да вият на умрело, истината си остава точно такава - китайските некачествени фалшиви копия нямат шанс пред качестото на Запада!
  • 1
    11
    Запознат бесарабски гей
    Още една държава ще бъде освободена от диктатурата на циониста куросмук Нетаняху също както УСрайна ще бъде освободена и денацифицирана от режима на куросмук Зеленски! Слава на Русия! Слава на Иран!
  • 1
    10
    Българин
    На бесарабското мазно лайно мартинчо трябва да му се обясни,че запада е заминал на боклука и силната икономика е вече на Изток. Но бесарабският лайнояд е твърде жалък ДеБил за да схване елементарни неща хахаха
  • 0
    9
    Запознат
    Още една държава предстои да бъде цивилизована. Още една държава-Ливан, ще поеме по пътя на Западната цивилизация. Това е един добър ден за Демокрацията!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари