Изоставиха новородено бебе до контейнер в силистренско село

0
Бебето е било откарано в неонатологичното отделение в силистренската болница
Бебето е било откарано в неонатологичното отделение в силистренската болница Снимка: Dunavmost / Архив

Бебето е било откарано в неонатологичното отделение в силистренската болница

Новородено бебе беше открито изоставено до контейнер за смет в село Водно, община Дулово, област Силистра. Това потвърди пред Българската телеграфна агенция (БТА) кметът на общината инж. Невхис Мустафа.

Според информацията на кмета, бебето не е родено в селото, където е намерено, което предполага, че е било изоставено от външно лице.

Сигналът за изоставеното бебе е бил подаден от местни жители на телефон 112. Благодарение на бързата намеса на медицински екип, новороденото е било транспортирано незабавно в неонатологичното отделение на болницата в Силистра.

Началникът на отделението, д-р Румяна Манева, съобщи, че новороденото е преждевременно родено и е било с затруднено дишане при приемането му в болницата. Въпреки това, състоянието му вече се подобрява, като за него се полагат всички необходими медицински грижи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    ...
    И циганката, която буквално го е изсрала в някоя дупка, ще бъде заредена отново до 1г. максимум. Остава на нас данъкоплатците да обгрижим отново приматите и техните животински инстинкти.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари