Задържаха майката на изоставеното бебе в Дуловско

1
43-годишна жена отрича майчинство въпреки медицински доказателства
43-годишна жена отрича майчинство въпреки медицински доказателства

43-годишна жена отрича майчинство въпреки медицински доказателства

В тиха утрин, жителите на село Водно, община Дулово, бяха разтърсени от шокираща новина. Новородено бебе беше открито изоставено сред храстите в покрайнините на селото. Бързата реакция на местна жителка и намесата на властите доведоха до спасяването на детето и задържането на предполагаемата майка.

Според информация, предоставена от Окръжната прокуратура пред телевизия NOVA, 43-годишна жителка на селото е била задържана по подозрение, че е изоставила новороденото си дете. Въпреки че жената отрича да е раждала, първоначалният медицински преглед потвърждава, че наскоро е преминала през раждане.

Спасителката на бебето, Мария Тодорова, разказва за драматичния момент на откриването: "Чух слаб плач и когато се приближих, видях малкото същество сред храстите. Без да се колебая, го увих в якето си и веднага се обадих на телефон 112." Нейната бърза реакция се оказа решаваща за оцеляването на новороденото.

Медицински екип от болницата в Силистра потвърди, че бебето, което е момченце, е недоносено. При приемането му в лечебното заведение, малкият пациент е бил с признаци на хипотермия и затруднено дишане. "Незабавно настанихме бебето в кувьоз и започнахме интензивни грижи. В момента състоянието му е стабилизирано, но продължаваме да го наблюдаваме внимателно", споделя д-р Мария Иванова, педиатър в болницата.

Случаят повдига сериозни въпроси за социалната и здравна система в региона. Кметът на село Водно, Иван Петров, коментира: "Това е трагедия за цялото ни общество. Трябва да се замислим как да подкрепяме по-добре бъдещите майки в затруднено положение."

Разследването продължава, като се очаква прокуратурата да повдигне обвинения срещу задържаната жена. Междувременно, социалните служби са започнали процедура за осигуряване на дългосрочна грижа за бебето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Българин
    До 9 Нацистите са в мизерна Усрайна. А учудената и боклука Мартин бесарабския педал под мен са едно и също лице! Нали и него майка му го е изсрала, курвата долна
  • -2
    10
    Българин
    До 9 Нацистите са в мизерна мАЦква. Ти къде си тръгнал да ги търсиш, тъпак...
  • -2
    9
    123
    Изумена е укронацистката страхлива отрепка, която се укрива у нас. Какво очаквате от нацист страхливец ? Коментарът му е на място според натурата му.
  • 0
    8
    До изумената
    Недей кълна боклук! Дано дявола те чука до откат извращение на природата долно! Тези коври са за гроба където си изоставят децата……..
  • 1
    7
    До изумента
    Мри спинозна курво! Да пукнеш и цялото ти семейство да умре! Мърши и боклуци! Смърт курви….
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари