Семейство иска да осинови изоставено бебе от Дулово

3
От контейнер до любящо семейство: Историята на малкия Найден
От контейнер до любящо семейство: Историята на малкия Найден

От контейнер до любящо семейство: Историята на малкия Найден

В четвъртък следобед жителите на село Водно, община Дулово, станаха свидетели на необичайно събитие, което развълнува цялата общност. Новородено бебе беше открито изоставено до контейнер за отпадъци в близост до местната джамия, съобщи кметът на Дулово Невхис Мустафа, цитиран от bTV.

Според информацията, предоставена от господин Мустафа, около обяд местна жителка чула силен детски плач и незабавно подала сигнал на спешния телефон 112. Реакцията на службите била светкавична - полицията и екип на Спешна помощ пристигнали на място в рекордно кратък срок.

"Жената, открила бебето е героиня. Със светкавична скорост полицията и бърза помощ са реагирали и благодаря на абсолютно всички", сподели кметът Невхис Мустафа пред медията.

Новороденото, което се оказа момченце, беше транспортирано и настанено в отделението по неонатология в болницата в Силистра. Лекарите положиха усилени грижи и в рамките на няколко часа състоянието на малкия пациент се подобри значително. В момента бебето е извън опасност за живота.

Интересен обрат в историята настъпи, когато няколко часа след приемането на детето в болницата, семейство се свърза с медицинското заведение, изявявайки желание да осинови новороденото. Това развитие на събитията дава надежда за щастлив край на драматичната история.

В знак на символичното му "намиране" и спасяване, персоналът на болницата кръсти момченцето Найден - име, което буквално означава "намерен".

Междувременно, правоохранителните органи не остават безучастни към случая. От държавното обвинение съобщиха, че се води разследване под ръководството на Районната прокуратура в Силистра. Взети са кръвни проби от бебето за ДНК анализ, което ще помогне в установяването на родителите му.

Полицията и социалните служби работят усилено по случая и вече са постигнали първи резултати. Майката на изоставеното бебе е идентифицирана. Известно е, че тя е на 46 години и това не е първото ѝ раждане. Мотивите за нейната постъпка все още се изясняват.

Случаят с малкия Найден повдигна редица въпроси в обществото относно социалната политика, подкрепата за самотни родители и необходимостта от по-ефективни механизми за закрила на децата. Същевременно, бързата реакция на местната общност и желанието на семейство да осинови бебето показват, че съществува и силна социална солидарност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Чико от Порто Рико
    Невхис Мустафа е жена, коригирайте си информацията
  • 7
    1
    Мамито ви да еб@!
    На 46 години продължава да ражда мръсната циганка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари