Намериха бебе, захвърлено до кофа за боклук в силистренско село

0
Властите призовават за информация, гарантират анонимност на свидетелите
Властите призовават за информация, гарантират анонимност на свидетелите

Властите призовават за информация, гарантират анонимност на свидетелите

В сряда, 12 септември 2024 година, малко след 12:00 часа, жители на село в община Дулово направиха шокиращо откритие - новородено бебе, изоставено до контейнер сред тревните площи между къщите. Инцидентът предизвика незабавна реакция от страна на властите, като Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи - Силистра получи сигнал за случая.

Реагирайки светкавично на ситуацията, полицейски и медицински екипи бяха изпратени на мястото на инцидента. При пристигането си те потвърдиха, че става въпрос за новородено. Бебето беше транспортирано до специализирано отделение в болницата в град Силистра, където е настанено за лечение и наблюдение. Според последната информация, състоянието на новороденото е стабилно.

Районна прокуратура - Силистра незабавно пое ръководството на разследването, като образува досъдебно производство по член 120 от Наказателния кодекс. Този член се отнася до случаи на изоставяне на дете, лишено от грижи, което може да застраши живота му.

Следователите предприемат интензивни действия за установяване самоличността на майката на бебето. Като част от разследването са взети кръвни проби от новороденото за ДНК анализ, което би могло да помогне в идентифицирането на родителите.

Районна прокуратура - Силистра призовава всеки, който разполага с информация, която би могла да помогне в разследването, да се свърже с властите. Анонимността на информаторите ще бъде гарантирана.

Местните социални служби са мобилизирани да предоставят подкрепа и да работят за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    небето
    да ви е живо и здраво аминь
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари