Изоставеното бебе е било силно премръзнало

0
Според медиците в УМБАЛ - Бургас детето е било родено преди няколко часа
Според медиците в УМБАЛ - Бургас детето е било родено преди няколко часа Снимка: Архив

Според медиците в УМБАЛ - Бургас детето е било родено преди няколко часа

Премръзнало и изхвърлено на улицата бебе са спасили днес дежурните неонатолози в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Бургас, съобщиха от лечебното заведение в морския град, предаде БТА.

Новороденото е било открито днес следобед. Сигнал за това, че на ул. "Гоце Делчев" в града е оставено повито новородено момченце във видимо добро здравословно състояние, е получен в 15:43 ч. в Районното управление на Айтос, допълниха от Областна дирекция на МВР - Бургас.

Детето е откарано в болница с линейка на Спешна медицинска помощ. В отделението по неонатология лекарите установяват, че детето е силно премръзнало. То е с тегло 2800 г и е определено като доносено дете. Според медиците детето е било родено преди няколко часа. Било е изкъпано, но не може да се определи дали е родено в лечебно заведение или в домашни условия. При първоначалния преглед други здравословни проблеми не са установени, но предстоят още изследвания, допълниха от болницата.

За случая са информирани полицията и Агенцията за закрила на детето. От ОД на МВР Бургас допълват, че по случая е образувано досъдебно производство.

От УМБАЛ - Бургас коментират още, че годишно в отделението по неонатология се грижат за около 50 изоставени деца. Бебетата живеят в болницата за няколко месеца, докато бъдат настанени в приемни семейства. Липсата на достатъчно приемни семейства в Бургас и региона допълнително удължава процедурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    123
    Чай шукарие, чаавето на балатума, азис на макс, да му мисли Българският идиот, дето. Педерастични двойки готови да го осиновят бол, днес те са с предимство. Ще го възпитат просто уникално.
  • 3
    1
    Life is life!
    Поредната гнусна циганка, изсрала двайс'тата си хлебарка и я наритала българите да ѝ берат гайлето....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари