Изборният ден в Русе приключи, първата секция е от ареста

1
Започна предаването на изборните протоколи в "Арена Русе"
Започна предаването на изборните протоколи в "Арена Русе" Снимка: Областна администрация - Русе

Започна предаването на изборните протоколи в "Арена Русе"

В зала "Арена Русе" започна предаването на протоколите от проведените днес избори за народни представители. Първа пристигна секция 201 - допълнителната секция от ареста, където са упражнили правото си на глас 31 души.

Гласуване в социалните институции

Непосредствено след това пристигнаха секциите от социалните институции, включително домовете за възрастни хора, където общо 70 души са участвали в изборния процес. До момента от всички пристигнали секции не са докладвани затруднения при провеждането на изборите.

Организация на изборния процес

В област Русе бяха разкрити общо 337 секции, като в 289 от тях беше осигурено машинно гласуване. За улесняване на избирателите бяха разкрити шест допълнителни и седем подвижни секции. В изборния процес участваха 2770 членове на секционни избирателни комисии (СИК), като 1852 от тях бяха в община Русе.

Намален брой кандидати

В сравнение с изборите през юни 2024 година се наблюдава намаление в броя на кандидатите за народни представители. За седемте места от русенски избирателен район в 51-вото Народно събрание се състезават 205 кандидати, което е с около една пета по-малко от предходните избори, когато са били 255. Подобна тенденция се забелязва и при политическите формации - 27 партии и коалиции участват в настоящите избори спрямо 31 през юни, според данните на Районната избирателна комисия - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    092
    Браво на арестантите в такъв случай! Нека те да изберат кой да ни управлява, заедно с малцинствата, гласуващи под строй, разбира се!
  • 6
    1
    Сисо
    Върбан е най на сметка март месец на ново та нов бардак със стари к….ви не се прави едни и същи ходят на избори какво да се промени ?Трябват изцяло нови хора и тази напаст да се измете!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари