Запечатаха секциите в Русенско преди утрешния вот

0

337 избирателни секции готови за вота в Русенско

В навечерието на парламентарните избори всички 337 секционни избирателни комисии в област Русе са получили необходимите материали за провеждането им. Изборните помещения са запечатани и се охраняват от полицията.

Изборният ден започва в 7:00 часа и приключва в 20:00 часа, като при наличие на чакащи избиратели може да бъде удължен до 21:00 часа.

Районната избирателна комисия - Русе ще проведе три пресконференции в изборния ден - в 11:45 часа, 16:45 часа в Кръгла зала на Община Русе и в 21:00 часа в Зала „Арена Русе".

Машинно гласуване и разпределение по общини

В 289 от общо 337 секции ще се провежда машинно гласуване. Разпределението на секциите по общини е следното:

  • Борово: 10 секции, 8 с машинно гласуване
  • Бяла: 26 секции, 15 с машинно гласуване
  • Ветово: 23 секции, 19 с машинно гласуване
  • Две могили: 15 секции, 11 с машинно гласуване
  • Иваново: 18 секции, 12 с машинно гласуване
  • Русе: 217 секции, 203 с машинно гласуване
  • Сливо поле: 17 секции, 15 с машинно гласуване
  • Ценово: 11 секции, 6 с машинно гласуване

Осигурени материали и специални секции

За секциите с машинно гласуване са осигурени по две ролки специализирана хартия и резерва. Общият брой на хартиените бюлетини е 197 000, разпределени според населението на общините.

В област Русе са разкрити 6 допълнителни и 7 подвижни секции. Специални секции са организирани в Многопрофилната болница за активно лечение „Юлия Вревска", Държавната психиатрична болница, университетските болници „Канев" и „Медика", ареста и Центъра за психично здраве.

Екзитпол и сигнали за нарушения

Четири социологически агенции - „Алфа Рисърч", „Галъп", „Тренд" и „Маркет линкс" ще провеждат екзитпол проучвания в региона.

РИК - Русе разглежда два сигнала за нарушения - за неправомерно поставяне на агитационни материали и за осъществяване на политическа агитация в деня за размисъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари