Ивелин Михайлов: "Величие" се цепи, 5-6 депутати може да бъдат изключени от групата

2
Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници
Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници Снимка: YouTube

Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници

Ивелин Михайлов, идеологът на новата политическа формация „Величие“, обяви, че пет-шест души от партията могат да бъдат изключени заради подозрения, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това изказване беше направено по време на откриването на събора „Ново начало“ край "Исторически парк" в село Неофит Рилски, чийто създател и собственик е самият Михайлов.

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика, заяви Михайлов пред медиите.

Политическа криза и бъдещето на партия „Величие“

В момента партия „Величие“ има 14 депутати в Народното събрание. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група ще се разпадне, тъй като за съществуването ѝ са необходими поне 10 депутати. Ако шестима депутати гласуват с ГЕРБ и ДПС, това би означавало мнозинство от 121 депутати, което може да състави правителство.

„Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници,“ категорично заяви Михайлов, предизвиквайки бурни аплодисменти от присъстващите на импровизирания брифинг, цитиран от "24 часа".

Предложения и заплахи

Михайлов предложи държавният бюджет да стане в размер на 500 000 милиарда лева, което според него ще стимулира икономиката. Въпреки че самият той не е народен представител, Михайлов изрази желание да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори, за да се предотврати натиск върху обикновените хора от институциите.

Той също така обяви, че е получавал заплахи за живота си, за които знаят и службите. „Има две институции в България, които могат да заплашват,“ отговори Михайлов на въпрос кой стои зад заплахите.

Инициатива за проверки и лично участие

„Правят проверки на "Исторически парк" и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме,“ закани се Михайлов. Той подчерта, че не се страхува за живота си и дори мечтае да има възможността да стреля по противника си, когото вижда във всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля.

„Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна,“ заключи Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    ами сега?!?
    „Николай Марков: „Ние сме единствените, които никога не сме компроментирали нито един политик и никога няма да го направим!“ Чуватели ли, балъци, дето ви зарибиха като балъци „белите вълци“?! Щяха да борят политическата мафия, а? Ей ви го на! – клоунът Марков, който никога нямало да компроментира нито един политик! Апропо, всяко уличаване на политик или властник в корупция, злоупотреба с власт и всякакви далавери, се нарича компрометиране на този политик! Ха, да ви е честито!😁😁😁
  • 0
    13
    до 12
    И що „кашляш“?!?Разбрах, че като няма какво да кажеш ръсиш „бисери“! Във вашто село така спорят в кръчмата! Даже нямам намерение да те псувам, че се размножавате!😁😁😁
  • 0
    12
    до 11
    Никъде не го видях. То няма как да се води диспут с дебил, ръсещ лозунги и не отговарящ на въпросите, които му задавам. Изобщо болшевиките сте голямо зло. Пожелах ти хубава вечер, не разбра какво ти казвам. Сега ти пожелавам да вървиш на пичка си майчина! Няма начин поне това да не го разбереш.:)
  • 0
    11
    хи,хи,
    И къде видя диспута?!? Някаква теза да изложи?!? Или си решил нещо и другите трябва да се съобразяват с теб, че и да слушкат! Що ли си ми познат профил?!?
  • 0
    10
    до 9
    Ти си две. Същите елементарни лозунги и назидателен тон... Предпочитам диспут с друго качество събеседници. Хубава вечер.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари