Явор Божанков: Пеевски има свои депутати в ГЕРБ

0
Седми провал на ГЕРБ да състави правителство
Седми провал на ГЕРБ да състави правителство Снимка: bTV

Седми провал на ГЕРБ да състави правителство

България отново е в политическа криза след като ГЕРБ не успя да състави правителство за седми път. Това събитие предизвика множество реакции и коментари от различни политически фигури и анализатори. Един от най-активните гласове в тази ситуация е Явор Божанков от коалицията „Продължаваме промяната”-„Демократична България” (ПП-ДБ), който изрази своето мнение в интервю за бТВ.

Явор Божанков: „Борисов не може да управлява“

Явор Божанков бе категоричен в своите изказвания, че Бойко Борисов и неговият съюзник Делян Пеевски не са в състояние да съставят правителство. „Добрата новина е, че няма правителство на ГЕРБ и Пеевски; лошата – нямаме правителство, заяви Божанков. Според него, Борисов не е имал намерение да прави правителство с ПП-ДБ и е предложил същите министри, които бяха свалени от власт през 2020 г. след масови протести.

Зависимостта на ГЕРБ от ДПС

Божанков подчерта, че ГЕРБ е силно зависима от ДПС и особено от Делян Пеевски. Според него, Пеевски има влияние и върху депутатите на ГЕРБ, което прави всякакви преговори с ГЕРБ невъзможни. „Разговорът ни с ГЕРБ е невъзможен, защото там друг човек взима решенията“, каза Божанков.

Вторият мандат и отговорността на ПП-ДБ

Божанков изрази готовността на ПП-ДБ да поемат отговорността, ако вторият мандат за съставяне на правителство бъде връчен на тях. Той подчерта, че коалицията ще обсъди как да действа и няма да отстъпи от своите приоритети. „Имаме повече от един председател на формацията – не фиктивно, а наистина, и всички от коалицията ще обсъдят как точно да се действа с втория мандат“, заяви той.

Разочарование и гняв сред гражданите

Политическата ситуация в България предизвиква основно разочарование и гняв сред гражданите. Според проучване на агенция "Маркет линкс", проведено по поръчка на Би Ти Ви, 48% от анкетираните са разочаровани, а 18% са гневни. Тревога усещат 14% от хората, а страх и заплаха по 4 процентни пункта. Едва 5% виждат надежда, а 2% спокойствие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Точен
    Ти още Неси ли се преместил много се задържа хайде към ДПС доста места се освободиха .
  • 3
    4
    Българин
    Политическата курва Божанков започна като БСП-ар,после стана независим,накрая като Руди Гела си продаде задника на ДеБелите ПеПерасти,явно си е мислел,че поне министър ще стане....е,не му се получи на мършата. Какво стана с онази стрелба в Арбанаси между другото ? На тоя детето нали стреля с някакъв пистолет ?
  • 4
    3
    Русенлия
    Чух нещо такова за Николай Братованов. Как изведнъж успя да се изстреля в парламента?
  • 4
    2
    Зрител
    Крайно време е да не се гласува за депутати, които като прост-тутки сменят мъжете, пардон, партиите.
  • 2
    1
    Sтанко
    Не мога да се стърпя и да НЕ изразя мнението си, че тая противна муцуна е най-голямата политическа отрепка. Всеки един може да бъде възприет от мен, но тая повърня не може да бъде възприета като човешко същество. Съвременен обратен евроатлантик!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари