Италианският посланик обсъди възможностите за инвестиции с кмета на Русе

0

Кметът Пламен Стоилов и италианският посланик обсъдиха възможностите за инвестиции в Русе. Това се случи днес на официална визита в Община Русе. На срещата присъстваха още зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, италианският посланик Марко Контичели, главният оперативен директор на УниКредит Булбанк Андрея Казини, Мария Мерони – управител на МБМ-Металуъркс ЕООД , както и представители на италианския бизнес.

По време на срещата г-н Стоилов приветства проявения интерес на италианските предприемачи към нашия град. Той запозна делегатите с  инфраструктурните проекти, които се изпълняват, проекта за изграждане на интегриран градски транспорт, активното сътрудничество между България и Румъния за развитие на региона, като предпоставка за подобряване на икономическата среда и привличане на нови инвестиции. „Ние водим политика в интерес на инвеститорите. Бизнесът е най-важният. Той трябва да усеща подкрепата на местната власт. Винаги има проблеми, но е важно желанието, те да бъдат разрешени“, допълни кметът.  На срещата кметът лично се ангажира да помага на всички предприемачи, които желаят да разработват проекти, които ще донесат нови инвестиции в Русе.

В края на визитата, делегатите споделиха доброто си впечатление от срещата и от политиката на Общината в подкрепа на предприемачите и бизнеса, като изразиха надеждата си, че съвсем скоро ще се срещнат отново за да продължат разговорите в посока насочване на италиански инвестиции в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари