История за прошка и надежда: Баща търси дъщеря си в Русе

1
Тройо Иванов се надява да открие дъщеря си Александра след близо 40 години
Тройо Иванов се надява да открие дъщеря си Александра след близо 40 години Снимка: Утро

Тройо Иванов се надява да открие дъщеря си Александра след близо 40 години

Трогателна история за баща, който издирва дъщеря си, която никога не е виждал. Тройо Тодоров Иванов пристигна в град Русе от Казанлък с надеждата да открие Александра - своето дете, родено преди близо четири десетилетия.

"Никога досега не съм я виждал, време е да се срещнем, да разкажем живота си, да я помоля за прошка и да се опитаме да продължим заедно напред", сподели развълнувано господин Иванов пред вестник Утро.

Историята на Тройо Иванов и неговата дъщеря Александра започва през бурните години на Студената война. Младият българин, работещ в бившия Съветски съюз, среща Елена Александрова Иванова - руска гражданка, родена в Казахстан. Въпреки десетгодишната разлика във възрастта, двамата се влюбват и сключват брак.

Александра се ражда на 24 август 1984 година в град Стара Загора. За съжаление, връзката между родителите ѝ се оказва краткотрайна и те се разделят още преди раждането на детето. Това е една от основните причини Тройо Иванов никога да не е виждал дъщеря си.

Елена Александрова Иванова, майката на Александра, е родена на 2 октомври 1956 година и е професор по добив на природен газ. След раздялата с Тройо, тя взема трудното решение да остави новороденото в дома за деца "Българка" в Стара Загора.

В търсене на информация за дъщеря си, Тройо Иванов успява да се свърже с някои от приятелките на Александра от дома в Стара Загора. От тях научава, че тя вероятно се е омъжила и живее в град Русе. Тази информация го води до дунавския град с надеждата да открие своето дете.

Господин Иванов отправя гореща молба към всички, които биха могли да имат някаква информация за Александра, да се свържат с него. През летните месеци той пребивава в село Малко Дряново, а през зимата се прибира в Казанлък. За контакт с него може да се използва телефонен номер 0877 240 132.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари