Интензивен трафик на товарни автомобили по границата с Румъния

0
Започва модернизация на ГКПП "Гюешево"
Започва модернизация на ГКПП "Гюешево" Снимка: МВР / Архив

Започва модернизация на ГКПП "Гюешево"

Главна дирекция "Гранична полиция" към Министерството на вътрешните работи съобщава за интензивен трафик на товарни автомобили на изход при няколко гранични контролно-пропускателни пункта (ГКПП) с Румъния. Информацията, актуална към 06:00 часа сутринта, показва натоварване на ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак" и ГКПП "Никопол".

Ремонтни дейности на Дунав мост при Русе

На българския участък на Дунав мост при Русе се извършва основен ремонт, което налага временна организация на движението. Трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим, регулиран от светофарна уредба. Шофьорите в региона имат възможност да използват алтернативни маршрути през ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Важно е да се отбележи, че ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари" работят ежедневно от 08:00 до 20:00 часа и не обслужват товарни автомобили.

Ситуация на останалите граници

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички ГКПП. През граничните пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" е разрешено преминаването само на леки автомобили и микробуси.

Нормален трафик се отчита и на всички ГКПП с Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония движението също е нормално, с изключение на ГКПП "Гюешево". Там започва изпълнението на дейности по договор за изграждане на Системата вход/изход на Европейския съюз. Предстои демонтаж на кабините за гранични проверки на товарни автомобили и замяната им с нови. Временно, движението на товарните превозни средства ще бъде пренасочвано през трасетата за леки автомобили, което може да доведе до известни затруднения.

Нормален трафик се отчита и на всички ГКПП на границата с Република Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари