Интензивен трафик на границите с Румъния, Сърбия и Турция

1
На Дунав мост продължава ремонтът на българския участък
На Дунав мост продължава ремонтът на българския участък Снимка: БТА

На Дунав мост продължава ремонтът на българския участък

Тази сутрин Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР информира за значително натоварване на някои гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Сърбия и Турция.

Според данните към 06:00 часа, на границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" и ГКПП "Никопол" за товарни автомобили, както и за леки автомобили на всички пунктове на вход и изход. Проблеми са регистрирани на ГКПП "Оряхово", където фериботната платформа, свързваща Оряхово и Бекет, е преустановила работа поради електрически проблем от 23:30 часа снощи.

На ГКПП "Дунав мост" при Русе, където се извършва основен ремонт на българския участък на моста, е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява само в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. За шофьорите, които пътуват към Румъния, се препоръчва използването на алтернативни гранични пунктове като ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Важно е да се отбележи, че през последните два пункта не се пропускат товарни автомобили и те работят от 08:00 до 20:00 часа. Румънските власти налагат ограничения на товарните автомобили през ГКПП "Дуранкулак" всеки петък от 16:00 до 22:00 часа, както и в събота, неделя, предпразнични и празнични дни от 06:00 до 22:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е нормален, но от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове като ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград" и ГКПП "Капитан Петко войвода" поради големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция. Пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" са отворени само за леки автомобили и микробуси.

На границата със Сърбия, интензивен трафик се наблюдава на ГКПП "Калотина" на вход за леки и товарни автомобили, докато на границата с Република Северна Македония движението е нормално. ГКПП "Капитан Андреево" с Турция също регистрира интензивен трафик на изход за леки автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари