Интензивен трафик на гранични пунктове с Румъния, Гърция и Турция

0
Гранична полиция препоръчва алтернативни маршрути за туристите към Гърция
Гранична полиция препоръчва алтернативни маршрути за туристите към Гърция Снимка: БТА / Архив

Гранична полиция препоръчва алтернативни маршрути за туристите към Гърция

Интензивен трафик се отчита на граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" – МВР, позовавайки се на последните данни към 13:00 часа днес.

По границата с Румъния, трафикът на граничните пунктове „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ е силно натоварен за товарни автомобили, които излизат от страната. При граничен пункт „Русе“ продължава ремонтът на българския участък на Дунав мост, което доведе до временна организация на движението. Превозните средства преминават само в една лента, като трафикът се регулира чрез светофар. Шофьорите в този район имат възможност да използват алтернативни пунктове като „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Важно е да се отбележи, че през последните два пункта – „Кайнарджа“ и „Крушари“ – не се пропускат товарни автомобили, а работното им време е от 8:00 до 20:00 часа.

По границата с Гърция, трафикът на граничните пунктове „Кулата“, „Илинден“ и „Маказа“ е също натоварен за леки автомобили. Заради значително увеличения брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, „Гранична полиция“ препоръчва използването на алтернативни маршрути с по-ниска натовареност. Пътуващите към курорти около Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през пункт „Илинден“ вместо през „Кулата“. За тези, насочени към Ксанти, Комотини и остров Тасос, алтернатива на „Маказа“ е пункт „Златоград“. Туристите, пътуващи към района на Александруполис, могат да изберат преминаване през пункт „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаване единствено за леки коли и микробуси.

На границата с Турция, трафикът остава интензивен на изход за товарни автомобили на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“.

На границите със Сърбия и Република Северна Македония движението е нормално.

Важно е да се отбележи, че на 26 август започна изпълнението на проект за изграждане на Системата вход/изход на Европейския съюз на граничния пункт „Гюешево“. Временно движението на товарни автомобили ще бъде пренасочено през трасетата за леки автомобили, поради демонтиране на старите кабини за проверки и тяхната замяна с нови, което може да доведе до затруднения в трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари