Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния и Гърция

0
Ремонтът на Дунав мост предизвиква задръствания на ГКПП „Русе“
Ремонтът на Дунав мост предизвиква задръствания на ГКПП „Русе“ Снимка: Областна администрация - Русе / Архив

Ремонтът на Дунав мост предизвиква задръствания на ГКПП „Русе“

Трафикът на леките и товарните автомобили е изключително натоварен на множество гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите на България с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Според информация от Главна дирекция „Гранична полиция“, ситуацията към 6:00 часа тази сутрин е особено интензивна на ГКПП „Кардам“, „Никопол“, „Оряхово“ и „Дуранкулак“ при изхода за товарни автомобили на границата с Румъния.

Във връзка с основен ремонт на Дунав мост при град Русе е въведена временна организация на движение, което предизвиква задръствания. Трафикът се осъществява в една лента и е регулиран със светофарна уредба. Алтернативни маршрути включват ГКПП „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“, като последните два пункта работят от 8:00 до 20:00 часа и не пропускат товарни автомобили.

Освен това, румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ всеки петък от 16:00 до 22:00 часа, както и в събота, неделя и празнични дни от 6:00 до 22:00 часа. По границата с Гърция трафикът също е значително увеличен. Туристите, пътуващи към курорти в Гърция, се насърчават да използват алтернативни гранични пунктове като „Илинден“, „Златоград“ и „Капитан Петко войвода“, за да избегнат задръстванията на по-натоварените пунктове като „Кулата“ и „Маказа“.

На ГКПП „Калотина“ на границата със Сърбия трафикът на леки автомобили също е интензивен, както и на ГКПП „Капитан Андреево“ на входа от Турция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари