Хванаха пиян и дрогиран шофьор в квартал "Дружба"

0
Единият шофьор седнал зад волана с близо 2 промила алкохол, другият - под въздействието на няколко вида наркотици
Единият шофьор седнал зад волана с близо 2 промила алкохол, другият - под въздействието на няколко вида наркотици Снимка: Асен Игнатов / Архив

Единият шофьор седнал зад волана с близо 2 промила алкохол, другият - под въздействието на няколко вида наркотици

Двама шофьори ще отговарят пред закона, след като са били заловени да управляват моторни превозни средства под въздействието на алкохол и наркотични вещества в град Русе. Инцидентите са регистрирани в рамките на няколко часа в неделя, 15 септември, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) - Русе.

Първият случай е регистриран в 16:12 часа на кръстовището на булевард "Гоце Делчев" и улица "Даме Груев". При извършена полицейска проверка на лек автомобил "БМВ", управляван от 49-годишен мъж, е установено, че водачът е употребил алкохол. Техническото средство е отчело концентрация над 1.2 промила.

Служителите на реда са придружили мъжа до болнично заведение, където е дал кръвна проба за допълнителен анализ. Резултатите от лабораторното изследване са показали алкохолна концентрация от 1.91 промила, което значително надвишава законово допустимата граница.

Вторият инцидент е регистриран около 22:30 часа същия ден в квартал "Дружба". На кръстовището между улиците "Гео Милев" и "Изола планина" е бил спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 33-годишен мъж. При извършения тест за употреба на наркотични вещества, водачът е показал положителни резултати за няколко вида упойващи субстанции - канабис, амфетамин, метамфетамин и бензодиазепини.

За разлика от първия случай, 33-годишният водач е отказал да даде проби в медицинско заведение за допълнителни изследвания.

В резултат на тези нарушения, срещу двамата водачи са образувани бързи производства. 49-годишният шофьор ще отговаря за престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс, който се отнася за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила.

От своя страна, 33-годишният мъж е привлечен към отговорност по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс, който касае управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Селянин
    На село е тихо и спокойно. Върнете се по родните ви места и за Бога, спрете да си оставяте обувките пред входната врата!
  • 0
    3
    Спонсор
    Браво на полицайте! Всяка нощ зад МНО 6 има говеда с автомобили до напоителни системи след 22.00 часа, които се хилят гръмогласно и говорят на висок тон! А хората в блока са на работа на другия ден! Неработещо пъпчиво поколение с болни родители!
  • 0
    2
    Доволна
    Браво на полицаите! Дасе прилагат строги наказания за такива нарушители, а те са много! Карат с висока скорост в града и из кварталите. На буферния паркинг в Дружба-3 се събират всяка вечер младежи и всички са с балони в устата. След това се качват в колите. Моля,полицията да продължава проверките!
  • 7
    1
    Иванова
    Затягайте контрола, че положението вече е извън какъвто и да било контрол. Неадекватни и кьор кютюк пияни водачи зад волана. Страшна деморализация. Никой с нищо не се съобразява и всеки кара както му е угодно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари