Христо Матанов: Източна Румелия e английски експеримент, приложен в България

12
Българите дръзват да нарушат клаузите на Берлинския договор
Българите дръзват да нарушат клаузите на Берлинския договор Видео: Euronews Bulgaria

Българите дръзват да нарушат клаузите на Берлинския договор

Историкът проф. Христо Матанов сподели в студиото на Euronews Primetime своето мнение за историческото значение на датата 6 септември. Според него, само седем години след Освобождението на България и подписването на Берлинския договор, българите демонстрират смелост, като оспорват една от основните клаузи на този международен акт – премахването на Източна Румелия. Проф. Матанов подчертава, че Източна Румелия е била създадена като политически проект от англичаните.

Той отбеляза, че Англия е използвала Източна Румелия като вид експеримент, който е планирала да приложи по-късно в други свои владения на изток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    11
    Роко
    Ха-ха английски експеримент тоя псевдо историк лъжата я няма за нищо. Но какво ли се учудвам когато си продадеш съвестта за жълти копейки няма къде повече да паднеш.
  • 13
    10
    Мен
    Е,ТАКА Е."ВЕЛИКИТЕ СИЛИ "НИ РАЗИГРАВАТ, И СИ ПРАВЯТ СМЕТКИТЕ, КАКТО И СЕГА. ПИТАМ КЪДЕ СМЕ НИЕ?КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИ ТОЗИ НАРОД?ТОЙ И ПОЕТА ГО Е ПИТАЛ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ СТО ГОДИНИ...НО ЗАТВОРЕН В ЧЕРУПКАТА СИ НАРОДА ГРИЗЕ ФАЛШИВ САЛАМ И ПАК ТАКОВА СИРЕНЕ И ДИЙ ВОЛЕ ДИЙ.....НЯМА СТАВАНЕ...
  • -6
    9
    До 1
    А ти на кого си васал,ей така питам....
  • 32
    8
    АНЕСТИ
    ТИЯ ГАДОВЕ ВИНАГИ СА НИ ИГРАЛИ ЛЯВО ПРИ ДОЙРАН ОБАЧЕ НИ ЯДОХА ПОПАРАТА
  • 29
    7
    Благоизтезар
    НЕЩЕ И СЪМНЕНИЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ВИНАГИ СА НИ ИМАЛИ ЗА БЕЛИ МИШЛЕТА
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари