Химическо шоу в Дания завършва с експлозия и четирима ранени

1
Три деца и студент сред пострадалите
Три деца и студент сред пострадалите

Три деца и студент сред пострадалите

Четирима души, сред които и три деца, бяха ранени при експлозия по време на химическо шоу в датска библиотека. Инцидентът се е случил в град Тондер, Южна Дания, по време на демонстрация, организирана от студенти по химия от университета в Олборг. Експлозията предизвикала паника сред присъстващите, като ранените са били незабавно отведени за медицинска помощ.

Най-тежко пострадалият е 22-годишен студент, който е провеждал експеримента. Той е получил сериозни наранявания и е бил транспортиран в болница, но животът му не е в опасност, уточняват от местната полиция. Двете от ранените деца са били хоспитализирани с по-леки травми, докато третото дете е преминало медицински преглед без нужда от престой в болнично заведение.

Причините за експлозията все още не са напълно изяснени. Полицията обяви, че в района на инцидента не са открити опасни химикали и продължава разследването. Според организаторите на шоуто, целта на демонстрацията била да се покаже как могат да се създават експлозии по безопасен начин в контекста на научни изследвания.

Около 40 зрители, предимно семейства с деца, са били присъстващи на химическото шоу, което е било рекламирано като образователно и забавно събитие с обещания за "вълнуващи експерименти с огън, взривове и различни химически реакции". На сайта на град Тондер е било отбелязано, че демонстрацията има за цел да покаже как химията намира приложение в ежедневието ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари