Хасан Насрала се съгласил на примирие дни преди да бъде убит

0
21-дневно примирие е било на масата преди ескалацията на конфликта
21-дневно примирие е било на масата преди ескалацията на конфликта

21-дневно примирие е било на масата преди ескалацията на конфликта

Само дни преди да бъде ликвидиран от израелските сили, лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е бил склонен да приеме 21-дневно прекратяване на огъня. Това сензационно разкритие направи временният външен министър на Ливан Абдула Бу Хабиб в интервю за Си Ен Ен.

В разговор с журналистката Кристиан Аманпур, Бу Хабиб сподели неизвестни досега подробности около последните дни от живота на Насрала. Според дипломата, лидерът на "Хизбула" е бил отворен към идеята за временно примирие, което съвпада с призивите на световни лидери, направени по време на Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) миналата седмица.

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън, френският му колега Еманюел Макрон и редица други съюзници настояваха за спиране на военните действия по време на форума в Ню Йорк. Техният апел, изглежда, е намерил отзвук сред някои от ключовите фигури в региона.

Разкритието на Бу Хабиб хвърля нова светлина върху динамиката на конфликта и повдига въпроси относно пропуснатите възможности за деескалация. Фактът, че Насрала е бил готов да обмисли прекратяване на огъня, показва потенциална промяна в стратегията на "Хизбула" - организация, известна със своята непримиримост към Израел.

Новината идва в момент на повишено напрежение в региона, където продължаващите сблъсъци заплашват да прераснат в по-мащабен конфликт. Убийството на Насрала, извършено от израелските сили, допълнително усложнява ситуацията и поставя под въпрос възможностите за мирно разрешаване на кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Българин
    Той затова и беше убит защото ционистките свине и Куролап Нетаняху нямат полза от мир,те имат нужда от война за да упражняват кървавата си власт! Но спокойно - скоро ще има насрала в нетаняхувата уста!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари